2012 yılında 43 yaşındaki Mooberry’ye,  dördüncü aşama kalın bağırsak kanseri teşhisi kondu. Ardından uygulanan kemoterapi, ameliyat ve radyoterapi sonrası hastalığı 3A aşamasına geriledi. 2012 yılının Kasım ayında ise Mooberry, eşi Amanda ile beraber vegan diyete geçiş yaptı.

Hastalığı gerilemesine rağmen doktorları Mooberry’ye, tekrar kemoterapi ve radyoterapi gerekebileceğini söyledi.

Fakat, Mooberry’e göre vegan diyet ile başlayan hayatındaki değişim vücuduna olumlu bir katkı sağlayarak, 2013 başlarında kanseri neredeyse %80 oranında küçülttü.

Mooberry ailesi yaptığı açıklamada, doktorların vegan diyet ile kanser ilişkisinin çok düşük olduğunu ve çok iyimser yaklaştıklarını fakat çok kısa sürede kanserin %80 oranında gerilemesinin nedenlerinden en büyüğünün vegan diyet olduğunu belirtti. Aralık 2014 itibari ile ise kanser tamamen yok oldu.

Mooberry 5 yıldır kansersiz bir hayat sürüyor ve Mu Casa Moo Foundation adında ufak bir kanser kuruluşu sahibi.

Son olarak Mooberry, insanlara kanserin tedavisinin vegan beslenme olduğunu baskılamıyor fakat onun tedavisinde neyin başarılı olduğunu soranlara vegan beslenme olduğunun yanıtını veriyor ve herkesin kendi araştırmalarını yapmasını tavsiye ediyor.

Rob Mooberry’nin iyileşme süreci, internet üzerinde bir video ile yayılıyor. Videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

*Kaynak

Önceki İçerikKirpi Sözlük Hakkında
Sonraki İçerikTayvan’da İlk Defa Hayvan Hakları Yürüyüşü Yapıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.