Kirpi Sözlük kimdir?

Dilimiz, nesilden nesile aktarılan ve kültürel, ahlaki, sosyal yapımızı belirleyen en önemli iletişim unsurlarından biridir. İçerisinde yaşadığımız sosyal çevrenin de etkisiyle zaman zaman, aslında ne anlama geldiğini ya da nereden türediğini hiçbir zaman sorgulamadığımız ancak günlük hayatımızda sıkça kullandığımız birçok kelime, deyim, benzetme ve söz öbekleri, bizim de dahil olduğumuz bir iletişim ağıyla sonraki nesillere de aynı şekilde aktarılmaktadır.

Oysa incelediğimizde üzülerek görüyoruz ki, bunların büyük bir bölümü, gezegenin en savunmasız türlerinden biri olan hayvanlara karşı, hiç hak etmedikleri, türcülük, ayrımcılık, hakaret, aşağılama ve negatif yönde ötekileştirme içeriyor. Dilimizi, bu anlamsız ve aşağılayıcı kelimelerden temizlemek ve bu ifadelerin karşılığında son derece zengin olan dil yapımızdan uygun karşılıklar bulmak amacıyla uzun uzun düşündük ve sonunda kirpi sözlük‘ü geliştirdik.

Bu platformda, hakkını savunamayan hayvan dostlarımızın hak etmedikleri benzetmelere ve sıfatlara maruz kalmamaları adına, sizler de rahatsızlık duyduğunuz ifadeleri paylaşıma açabilir, daha önce açılmış paylaşımlara görüş ve öneri bırakabilir ve oluşturmayı amaçladığımız bu kültürel temizlik hareketine katılımınızla destek verebilirsiniz.

Bu platform sonunda elde edilecek kavram sözlüğü, sonrasında daha geniş kitlelere de ulaşması adına kitap haline getirilecektir.

Vereceğiniz destek için şimdiden teşekkür ederiz.

Sözlüğe giriş yapmak için tıklayınız!

kirpi sözlük

Önceki İçerikMichael Kors 2018’de Kürk Kullanmayı Bırakacak
Sonraki İçerikVegan Diyet ile Kanseri Yenmek Mümkün mü?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.