Eski mezbaha çalışanı Scott Hoskins, mezbahada çalışmanın özel hayatına nasıl kötü yönde etki ettiğini anlattı.

Scott Hoskins, hayvan hakları kuruluşu olan Mercy for Animals ile röportaj geçekleştirdi. Hoskins, tavuk mezbahasında çalışmasının onu evde de agresif ve şiddete eğilimli yaptığına inandığını belirtti. Mezbahada yaşadıklarından ötürü alkol tüketimini arttıran Hoskins, alkolün de etkisi ile şiddete meyilli bir kişi halini aldığını söylüyor.

Hoskins, iş yerinde ona ölü tavuklardan kemiklerinin alınması, tavukları zincire vurulması ve bazen de tavukların boyunlarını kırıp onları öldürmesi görevlerini üstlenmek zorunda kalmış.

Windsor Üniversitesi’nde kriminolog olan Amy Fitzgerald, yaptığı araştırmalarda kesimhanelerde çalışan insanların ileriki hayatlarında suça ve şiddete daha fazla yatkın olduğunu, bunun sebebinin de çalışma ortamlarından dolayı işçilerin hassasiyetlerini yitirdiklerini belirtiyor. Fitzgerald’ın araştırmalarında bir başka dikkat çeken sonuç ise; aynı Hoskins gibi, mezbahalarda çalışan işçilerin yüksek oranda uyuşturucu ve alkol kullanımı oluyor.

Mezbahalarda çalışan işçiler, işlerine devam edebilmek için ya da işten ayrıldıktan sonra PTSD ( travma sonrası stres bozukluğu) tedavisi görmek zorunda kalıyor. Ve bu sayı hiç de azımsanacak düzeyde değil.

*Kaynak
Önceki İçerikFransız Bakan Zulmü Azaltmak için Okullarda Etsiz Yemekler İstiyor
Sonraki İçerikAçlıktan Ölmek Üzere Olan Kutup Ayısı ve Diyetimizin Ekolojiye Etkileri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.