Barselona Şehir Konseyi, gelecek haziran ayından başlamak üzere at arabalarını şehir genelinde yasakladı. Bu karar geçen ay  Ekoloji, Şehir Planlama ve Hareketlilik Komitesi ile yapılan toplantıda alındı.

Toplantı sonrası belediye başkan yardımcısı Janet Sans Twitter üzerinden “Barselona hayvanların arkadaşıdır.” Yazılı bir mesaj gönderdi.

At arabaları Barselona’da uzun yıllardır oldukça popüler. Buna rağmen çoğu kimsenin umursamadığı hayvanların bakım ve yaşam şartları gerçeği mevcut. At arabalarında kullanılan atlar bitkinlik, sıcaklık hatta arabalar ile çarpışma tehlikeleri gibi zorluklarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Fakat bu zorlu günler Barselona’daki at arabalarında kullanılan atlar için gelecek haziran ayından itibaren geride kalacak.

Katalunya Bölgesi’nin hayvanlara olan olumlu tutumu 2011 yılında boğa güreşlerini bölgesel olarak yasaklamaları ile başlıyor. Katalunya böylece boğa güreşlerini İspanya sınırları içerisinde yasaklayan ilk bölge oldu. 20 bin kişilik boğa güreşi arenası şu an dönüşüm ile alışveriş merkezi ve turist merkezi olarak kullanılıyor.

Ülkemizde de Adalar’da kullanılan at arabalarının yasaklanması için uzun yıllardır mücadele veriyoruz.  Adalar’da kullanılan atların kötü yaşam koşulları, sömürüleri ve fazla kullanımlarından ötürü bitkinlik ve maalesef ölümleri kaçınılmaz olarak gün be gün karşımıza çıkıyor. Dileriz Adalar yönetimi de Barselona’dan ilham alarak en yakında zamanda ülkemizde de at arabalarını yasaklama yoluna gider.

 

*Kaynak
Önceki İçerikInstagram Yeni Uyarı Sistemi ile Hayvan Zulmü için Büyük Bir Adım Atıyor
Sonraki İçerikAvustralyalı Havayolu Şirketi Menülerine Vegan Opsiyonu Ekliyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.