Colorado’lu girişim şirketi Bond Pets, laboratuvarda geliştirilen, zulümsüz ve “temiz” pet mamaları için kolları sıvadı. Sloganları; “Hayvan kullanılmadan, gerçek hayvan proteinlerinden yapılan pet maması” olan girişim, mama sektöründe çığır açmayı bekliyor.

 

Şirket kurucusu Rich Kelleman, karısı ile beraber temiz ve sağlıklı mama arayışlarındaki sorunlardan yola çıkarak böyle bir girişime başladıklarını belirtti. Kelleman, günümüzdeki mamalarda sağlıksız birçok bileşen içerdiğini, “kaliteli ve sağlıklı” olan markaların bile etiketlerinde şeffaf olmayan ibarelerin bulunmasının çok kötü sonuçlar doğurduğunu söyledi. Mamaların içerisindeki, hayvan kemikleri, gaga, saç gibi bileşenler oldukça kötü protein ve de evcil hayvanlarımız için hiç de yararlı değil.

 

Halen laboratuvar ortamında, hayvan hücrelerinden geliştirilen et konsepti çoğu kişi için yeni olsa da, arkasında bulunan bilim şimdiden büyük yol kat etti. Hampton Creek ve Memphis Meats gibi girişimler de halen laboratuvar ortamında geliştirilen et üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

Bond Pets çalışanı Ryan Yamka, mama endüstrisinin daima insan beslenme trendlerine ayak uydurduğunu belirterek, yakın zamanda sürdürülebilir yiyecek trendinin de mama endüstrisinde büyük rol oynayacağından emin.

 

Bon Pets’i raflarda görmek için halen daha çok erken olsa da, geliştirme aşamasından sonra raflarda yer alarak mama endüstrisini kökten değiştirebileceğine eminiz. Temiz yiyecek, temiz protein, zulümsüz beslenme herkes için.

 

*Kaynak
Önceki İçerikDoktorlar Hastalarına Reçete Olarak Sağlıklı Vegan Yiyecekler Öneriyor
Sonraki İçerikMoby Hayvan Hakları Organizasyonlarına Çeyrek Milyon Dolar Bağış Yaptı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.