BÖLÜM 3 :

ÜSTESİNDEN NASIL GELİRSİNİZ ?
Hazırlanması kolay yemekler kısa süre içinde önünüzde olur. Doğal gıda ürünleri satan mağazalar çok geniş hazır çorba ve ana yemek seçenekleri sunar. Süpermarketlerde de birçok vejetaryen fast-food bulabilirsiniz. Konserve biçiminde ya da paketlerde satılan birçok sebze çorbası, kremalı mantar, mercimek ve ezogelin çorbaları vejetaryendir. Pilavın yanında kuru fasulye mükemmel bir öğün olacaktır. Bunların yanında etsiz makarna soslarını, çeşitli domates soslarını, konserve kuru fasulye ya da barbunya pilakiyi deneyebilirsiniz.

Sormaktan asla çekinmeyin!
Vegan/Vejetaryen yemekleri yapmayan restoranlar bile rica ederseniz sizin için kolayca etsiz sebze tabağı, makarna ya da salata hazırlayabilirler. Yiyecek servisi yapılan etkinliğe katılmışsanız, size servis yapılmadan garsonu bulun ve tabağınıza koyulacak kanat ya da göğüs yerine size ekstra patates vermesini rica edin. Önceden bildirirseniz havayolu şirketleri vejetaryen yemeği sunuyorlar. Acentenizden bunu isteyebilirsiniz. Ya da sipariş vereceğiniz bir sonraki pizzayı peynirsiz ama bol sebzeli isteyebilirsiniz.
Kütüphanelerden ya da kitapçılardan vejetaryen yemek kitapları alıp evde yeni tarifleri deneyip kendinize lezzetli menüler oluşturabilirsiniz.
Dışarıda yemeğe çıktığınızda vejetaryen yemeği bulma ihtimalinin en yüksek olduğu yerler uluslararası restoranlardır. İtalyan, Çin, Hint ve Meksika mutfakları çeşitli vejetaryen yemekleri bulabileceğiniz yerlerdir.
Tekstüre edilmiş Bitki Proteini (TVP), yağsızdır ve et dokusu verilmiştir. Pide ya da dürüm seklinde çeşitli domates sosları ve acı soslarla çok lezzetli olur. Doğal gıda ürünleri satan mağazalarda kolayca bulabilirsiniz.
Yaz günlerinin vazgeçilmez barbeküleri, vejetaryen burger ve hot dog`larla sağlıklı ve çok eğlenceli olacaktır. Ya da daha kökten bir değişiklik istiyorsanız patlıcan, kabak, domates, biber ve mantar gibi sebzeleri kalın dilimler halinde kesip ızgara yapabilir ya da bütün olarak közleyebilirsiniz.
Farklı ülkelere ait dükkan ve manavlarda, çok çeşitli vejetaryen besinleri bulabilirsiniz. Ortadoğu şarküterilerinde zeytinyağlı yaprak sarma ve dolmalar, falafel ve patlıcan ezmesi vardır. İtalyan marketlerinde sağlıklı ev yapımı ekmekler, güneşte kurutulmuş domates ve makarna bulunur. Hint ve diğer Asya marketlerinde de birçok vejetaryen meze vardır
En basit yemekler, çoğunlukla en lezzetlileri olur. Limon ve diğer bitkilerle terbiye edilip daha sonra üzerine dövülmüş kuruyemiş serpilmiş kahverengi pirinç pilavı çok lezzetli bir yemektir. Her zaman pişirdiğiniz yemeklerde ufak tefek değişiklikler yaparak günlük diyetinizi zenginleştirebilirsiniz. Mesela pirincin suyuna biraz elma suyu ekleyerek kaynatmayı deneyin ya da brokolinin üzerine kuru üzüm serpin, başka sebzelerin üzerine de ay çekirdeği ya da dövülmüş badem serpebilirsiniz. Havuç, şalgam, lahana ya da yer elmasını portakal suyunda haşlayın.
Seyahate çıktığınızda, yanınıza atıştırmak üzere taze meyve ve sebze, kepekli galeta ve ev yapımı yulaf ezmeli kurabiye gibi vejetaryen besinleri alabilir veya bir soğutucuyu sandviç, soya sütü ve meyve suyuyla doldurup yanınızda götürebilirsiniz.

Önceki İçerikİşlenmiş et = Fişlenmiş et!
Sonraki İçerikAvrupa Vejetaryen Birliği

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.