BÖLÜM 2 :
3 ADIM KURALI

Vejetaryen / Vegan olmak
Eğer sağlıklı oluşu yüzünden Vejetaryen / Vegan Beslenmeye geçmeyi düşünüyorsanız, bunun yanında lezzetli ve sonsuz imkanlar sunan mutfağıyla tanıştığınızda ne kadar doğru karar verdiğinizi fark edeceksiniz. Vejetaryen yemekleri, yemek tarifleri bölümünde bulabileceğiniz marinara soslu spagetti kadar tanıdık, zengin lezzetiyle kremalı havuç çorbası kadar keyifli, salamura domatesli siyah Karayip fasulyesi kadar da egzotik olabilir.
Vejetaryen diyete geçiş sizin düşündüğünüzden daha kolay olacaktır. İster vejetaryen/vegan olsun ister et yiyen olsun bir çoğumuzun sürekli kullandığı sınırlı sayıda yemek tarifi vardır. Ortalama bir ailenin sekiz ya da dokuz değişik yemekten oluşan bir aksam yemeği repertuarı vardır. Kolayla uygulayabileceğiniz üç adım kuralıyla, hazırlarken ve yerken keyif alacağınız dokuz değişik vejetaryen aksam yemeği menüsü oluşturabilirsiniz.
1. Öncelikle, zaten severek yediğiniz üç vejetaryen yemeğini seçiniz. En çok bilinenleri karışık sebze kızartma, sebze çorbası ya da domates soslu makarnadır.
2. İkinci olarak sürekli yaptığınız ve Vejetaryen / Vegan Beslenme biçimine uyarlanabilecek üç yemeği seçiniz. Mesela çok sevdiğiniz acili bir yemek, et yerine fasulye, mercimek, nohut ya da tekstüre edilmiş bitkisel protein kullanarak denenebilir. Birçok durumda et yerine fasulye, nohut ya da bezelye kullanabilirsiniz. Birçok çorba, güveç, buğulama ve yahni birkaç küçük değişiklikle vejetaryen yemeği olabilir.
3. Ve son olarak da, vejetaryen yemek kitaplarından bir hafta boyunca önerilen tarifleri deneyebilir, yapılması kolay ve sizin için lezzetli bir tanesini seçebilirsiniz. Bu şekilde yemeklerde küçük değişiklikler yaparak, yeni vejetaryen yemek tariflerine sahip olabilirsiniz.
Bundan sonra kahvaltı ve öğle yemekleri için vejetaryen seçenekler üretmek çok kolay olacaktır. Meyve ezmeli küçük çörekler, kahvaltı için üretilen tahıl ürünlerini deneyebilirsiniz. Sandviçler, humus ya da limon ve sarımsaklı fasulye ezmesi, makarna salataları, hatta bir gün önceden kalan aksam yemeği mükemmel birer öğle yemeğidir.

Önceki İçerikİşlenmiş et = Fişlenmiş et!
Sonraki İçerikAvrupa Vejetaryen Birliği

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.