Logo Koşulları
1. Gıda üreticisi lisans almak için ürünün tüm bileşimlerini beyan etmek zorundadır.
Tüm veriler gizli tutulur.
2.Ürünün tüm bileşenlerinin vejetaryen olması gerekir. Ayrıca Malzeme içeriği kılavuzumuzda bu tanımlamalar detaylarıyla mevcuttur.
3. Kesim ürünleri hiçbir şekilde ürün sürecinde kullanılamaz.(şarap, sirke ve meyve sularının arıtımında jelatin, balık mesanesi kullanılamaz)
4.Üreticiler, kendi üretim tesislerinin denetimlerini kabul eder.
Yukarıdaki metin logo etiketli ürünlerin yönetmeliğinin bir özetidir. Daha ayrıntılı bilgi, ilgili yönetmeliğimizde mevcuttur.

V-Logo Ürünleri için V-Logo Kriterleri
Aşağıdaki ürünler V-Logo’nun kullanımında hariç tutulmuştur
1. Hayvan eti (et, tavuk, balık, deniz ürünleri).
2. Et veya kemik ürünleri ile yapılan çorbalarda, soslarda
3.İçinde süt yağı dışındaki hayvansal yağlar, balık yağı veya benzeri ürünler içeren kek, börek, tatlı, kızartma ve bunun gibi ürünler
4.Jöle, hayvansal orijinli jel maddeler.
5.Arı Sütü
6.Mezbahadan gelen yan ürünleri içeren diğer maddeler
7.Çiftlik yumurtası
Spesifik bileşenler:
Peynir Geleneksel peynir mayası, hayvanların midesinde süt sindiriminde kullandıkları enzimlerin karışımından elde edilir ve bu enzim peynir yapımında kullanılır. Vejetaryenler için peynir yapımında hayvansal olmayan mayalar kullanılmalıdır.
Kızartma Yağları & Diğer Yağlar Bitkisel kökenli olması gerekmektedir.
Margarinin kontrol edilmesi gerekir.
Hayvan yağından sağlanabilen içerikler, A ve E vitaminleri jelatin veya D vitaminiyle stabilize edilebilir, bu da kesilen koyunlardan elde edilen lanolin’den sağlanır.
Bal Kabul edilir. Fakat vegan ürünleri için kabul edilmez.
Meyve Suları, Alkollü İçecekler, Sirke Kontrol edilmesi gerekir.
Jelatin, yumurta beyazı(çoğunlukla çiftlik), balık tutkalı(mersin balığının kesesinden) ve chitin maddesi ile ayrılştırılmış olabilir. Bunlar kabul edilmez.
Peynir altı suyu Vejetaryen peyniri yapma sürecinde ortaya çıkan, mikrobik ve bitkisel kökenli maya ihtiva eden kullanılabilir. Worcestershire Sosu Kontrol edilmesi gerekir, ançuez ihtiva eder.
Katkı maddeleri Muhtemel hayvansal kökenli olduklarından kontrol edilmeleri gerekir
Genetiği oynanmış tüm ürünler yasaktır.

Restaurantlar için Logo Koşulları:
1. Vejetaryen logosu için başvuruda bulunan bir catering firması sıklıkla değişen standart mönü gibi (günde bir kere) vejetaryen mönüsü sunması gerekmektedir.
2. Restoranlar, standart mönüde bulunan vejetaryen yemeklere(salatalar, aperatifler ..) ek olarak , en az iki farklı vejetaryen yemek alternatifi sunmak zorundadır. (vejetaryenler için uygun ana yemekler).
3. Servis ve mutfak personeli vejetaryen ve vegan arasındaki farkları bilmek zorundadır. Ayrıca uygun yemek ve içecekleri tüm gereklilikleri ile tanımlamalıdırlar. Herhangi bir yanlış bilgi verilmemelidir. Örnek olarak, balık veya pastırma içeren vejetaryen bir mönü. Alternatif olarak tüm yemek çeşitleri yazılı şekilde vejateryen kategorilerine ayrılabilir.
Dört vejetaryen kategorisi:
ovo-lacto-vejetaryen:
süt ve yumurta mevcut
lacto-vejetaryen:
yumurta yok, süt ürünleri mevcut
ovo-vejetaryen:
yumurta mevcut, süt ürünleri yok
vegan:
herhangi bir hayvansal ürün yok
4. V-Logo etiketini taşıyan tüm yemek bileşenlerinde perakende satışındaki etiketli ürünlere uygulanan aynı koşullar geçerlidir. Lisansın alınması ile malzemelerin seçiminde yardımcı olunur.
5. Firma habersiz mutfak kontrollerini ve numune alınmasını kabul eder. İstinasi durumlarda yılda birden fazla habersiz denetim gerçekleşebilir.
Yukarıdaki metin catering ticaretini kapsayan logo-yönetmeliğinin bir özetidir. Bütün yönetmelik ( ürünler ve servisler için) TVD’den temin edilebilir.

Yukarıdaki bilgiler özet niteliğindedir. Detaylı bilgi, ilgili yönetmeliğimizde mevcuttur.

Önceki İçerikKanser
Sonraki İçerikDünyaca ünlü bira markası vegan olmaya hazırlanıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.