CNN’de yayınlanan makalede yosunların geleceğin yiyeceği olduğu belirtildi. Yosunlar protein bakımından çok zengin, üretimi için “temiz” su gerektirmiyor ve atmosfere oksijen salıyorlar.
Dünyanın temiz suyunun yaklaşıkl %70’i canlı hayvancılık için kullanılıyor. Yosunlar ise temiz su gerekmeksizin, neredeyse her yerde -çöllerden, okyanuslara, akvaryumlardan göletlere kadar- yetiştirilebiliyor. Bu özellikleri besin üretimi açısından düşünüldüğünde yosunları süper besin haline getiriyor dünyamız için.
Yosunların kütlesi %40 oranında protein içeriyor ve üretimi için karasal alan kullanımına oranladığımızda soya fasülyesinden yedi kat daha fazla protein elde edebiliyoruz. Aynı zamanda, dünyadaki oksijenin %50’si yosunların atmosfere saldığı oksijenden elde ediliyor. Canlı hayvancılık, hayvanları katledip atmosfere sera gazı salarken, besin olarak yosun yetiştirmek ise tam tersini yaparak oksijen salıyor.