7 Aralık Salı günü TVD Vegan Akademi kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Meslek Yüksekokulu Avcılar Kampüsü’ndeydik.

Üniversitenin Aşçılık Programı’nda yer alan “Vejetaryen/Vegan Mutfak” dersinde açılışı Vegan Derneği’nden (TVD) Ebru Arıman yaptı; hayvan özgürlüğü, iklim krizi ve insan sağlığı çerçevesinde veganlığın temellerini aktardı.

Bezmialem Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görev yapan Sindirim Sistemi Hastalıkları Bölüm Başkanı ve Gastroenteroloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hakan Şentürk ise, “Veganlık: Fiziksel ve Ruhsal Sağlığın Kapısı” başlıklı sunumuyla, öğrencilere özellikle veganlığın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini anlatarak çarpıcı veriler sundu, bir hekim olarak deneyimlerini aktardı. Soru-cevap kısmıyla desteklenen sunumunu, bir kez daha “İnsana, hayvana, gezegene özgürlük” sloganıyla bitirdi.

2017’den bu yana TVD Vegan Akademi ile yaptığımız gibi, üniversitelerden hastanelere, özel sektörden kamu kurumlarına kadar veganlığı anlatmaya, kurumsal ve toplumsal dönüşümü hızlandırmaya devam edeceğiz.

Üniversitenizde veya kurumunuzda Vegan Akademi’yi görmek için bize her zaman akademi@tvd.org.tr emailından ulaşabilir, aynı zamanda ⁣@vegan.akademi Instagram hesabımız üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Önceki İçerikVegan sporcu üst üste dördüncü kez Powerlifting şampiyonu oldu
Sonraki İçerikKızıl geyik avına ikinci kez mahkemeden yürütmeyi durdurma

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.