Covid-19 pandemisi nedeniyle Mart ayında 23 Temmuz 2021 tarihine ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları hâlâ belirsizliklerle dolu. Olimpiyatlar’da altın madalya için yarışmayı planlayan vegan sporcular ise, genel istikrarsızlığa rağmen 200 ülkeden yaklaşık 11 bin sporcunun katılacağı Tokyo’yu heyecanla bekliyor ve diğer atletler gibi rakiplerini geride bırakmak için yoğun ve zorlu antrenmanlar yapıyor. Ağırlık egzersizlerinden koşuya, ayak antrenmanlarından yogaya kadar farklı idman tipleriyle atletizm, kaykay, koşu, tenis, sörf, futbol ve eskrim dallarında atletik performanslarını Olimpiyat idealleri için güçlendirmeye devam ediyorlar.

1. Vivian Kong
Dünya Kupası’nda altın madalya alan ilk Hong Kong’lu eskrimci unvanını alarak geçtiğimiz yıl Küba’da tarih yazan Vivian Kong, 2021 Olimpiyatları’nda da ilk sırayı hedefliyor. Yarışmasına rağmen 2016 Olimpiyatları’na katılmak için yeterli sayıyı elde edememiş olan sporcu, şimdi dünya eskrim sıralamasında yedinci sırada yer alıyor. Kong, eskrim tekniklerinin yanı sıra yoga ve vücut ağırlığı egzersizleri yaparak zihinsel ve fiziksel becerilerini artırmaya çalışıyor.  

2. David Verburg
2016 Rio Olimpiyatları’nda Atletizm 4×400 metre Erkekler kategorisinde altın madalya kazanan David Verburg, Tokyo’da bir numaraya yükselmek için her gün sabah saat 06:00’da başlayan ağır antrenmanlar yapıyor. Halter kaldırma, lastik yuvarlama, şınav, mekik ve sprint gibi pek çok kas geliştirme ve dayanıklılık idmanı yapan Verburg, aynı zamanda vegan yemekler hazırladığı mutfağında zaman geçirmeyi ve bu yemeklerin videolarını paylaşmayı da seviyor.

3. Tia Blanco
2021 Olimpiyatları’nda ABD sörf takımının bir üyesi olarak yarışmayı hedefleyen Tia Blanco, takıma seçilmesi halinde bir ilke de imza atmış olacak çünkü sörf, ilk kez Olimpiyat oyunlarında yer alan bir spor kategorisi olacak. 2015 ve 2016’da sırasıyla Nikaragua ve Kosta Rika’da yapılan Dünya Sörf Şampiyonası’nda rakiplerini geride bırakarak iki yıl üst üste birinci sıraya yükselen sporcu, 16 yaşından beri vegan. Ağırlıklı olarak sörf, fitness ve yoga egzersizleriyle fiziksel dayanıklılığını artıran Blanco, aynı zamanda vegan kozmetik firması Dear Self ve Tia’nın Vegan Mutfağı ile de tanınıyor.  

4. Serena Williams
Dünyanın en iyi tenisçilerin biri olarak anılan Serena Williams, sayısız dünya şampiyonluğunun yanı sıra, daha önce katıldığı Olimpiyat oyunlarında dört altın madalya kazandı. 2021 Tokyo Olimpiyatları’na katılma konusunda çekinceleri olan Williams, çoğunlukla yoga ve fitness egzersizlerine odaklanarak çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Katılıp kazanması halinde, beşinci kez Olimpiyat altın madalyasının sahibi olacak.

5. Petra Martic
Hırvatistanlı tenisçi Petra Martic halihazırda tek başına yarışan Kadınlar kategorisinde dünya çapında 14. sırada. Avustralya, ABD, Fransa ve Wimbledon’daki tenis turnuvalarında dereceleri olan Martic, geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda tekler finalinde rakibi Marketa Vondrousova’yı 2-1 mağlup ederek şampiyon olmuştu. Böylece kariyerinin ilk Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) şampiyonluğunu da elde etmiş oldu. Martic, çoğunlukla vücut ağırlığı ve fitness egzersizleriyle fiziksel kondisyonunu geliştiriyor.

6. Micky Papa
Kaykay sporunun ilk kez 2021’de Olimpiyatlar’a dahil olmasıyla birlikte vegan kaykaycı Micky Papa için de Tokyo’da yarışma fırsatı doğdu. Kaykayın en zor sporlardan biri olduğunu ve “asilerin sporu” algısının değişmesi gerektiğini belirten Papa, kaykayın özellikle büyük bir azim ve psikolojik olarak ciddi bir dayanıklılık gerektirdiğini vurguluyor. Bu nedenle Olimpiyatlar’a katılma idealiyle, zihinsel bütünlüğünü korumak için güne yoga ve meditasyonla başlıyor, bazı günler 10 saat boyunca kaykay yaparken, kas dengesini korumak için de spor salonunda fitness yapıyor.

7. Alex Morgan
2012 Olimpiyatları’nda altın madalya alan, iki kez de Dünya Kupası’nı kazanan futbol oyuncusu Alex Morgan, Tokyo için hazırlanıyor. Bugüne kadar 169 uluslararası maçta attığı 107 gol ile ABD’yi pek çok ülkede temsil eden sporcu, 2016’daki Rio Olimpiyatları’nda kaçırdıkları altın madalyayı önümüzdeki yıl kazanmak için jogging, bisiklet, fitness ve yogaya ağırlık vererek ilk sırayı hedefliyor.

8. Chris Smalling
Manchester United’ın yıldız oyuncularından biri olan Chris Smalling, İtalyan takımı Roma’ya transfer olduktan sonra kendisine daha fazla taraftar topladı. Bugüne kadar takımına kazandırdığı Süper Cup ve FA kupalarıyla İngiliz milli takımında halen yerini koruyan Smalling, sporculuğunun yanı sıra dezavantajlı birey ve toplulukların hayatını futbol ile değiştirmeyi hedefleyen Football Beyond Borders (Sınırları Aşan Futbol) adlı bir sivil toplum kuruluşunun da kurucusu.  

9. Naomi Mitchell
Naomi Mitchell, Ekim ayında düzenlenen Londra Maratonu’ndan önce dünya çapında pek tanınmıyordu; hobi olarak maraton koşuyor, yerel kulüplerce düzenlenen engelli koşu yarışlarına katılıyordu. Fakat bitiş çizgisine 2 saat 33 dakika 23 saniyede varması, hem kendi kişisel rekorunu kırmasını sağladı hem de Londra Maratonu’nu 14. sırada tamamlayarak yarışı en kısa sürede bitiren ikinci İngiliz sporcu unvanını almasını sağladı. Mitchell, Tokyo Olimpiyatları’nda İngiltere takımında yer alabilmek için uzun koşulara çıkıyor, hızlı fitness antrenmanları yapıyor. 


Kaynak: Jasmin Singer/Vegnews

Önceki İçerikAv ihalesi iptal edildi, 47 yaban keçisi kurtuldu!
Sonraki İçerikTavukları nasıl bilirsiniz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.