Hayvan haklarını birincil öncelik olarak görmeyenler de üretim ve tüketimin ekonomik yönüyle ilgili yeterince bilgilendirilmeleri halinde bitki bazlı tüketim biçimlerini benimsemek ve bu yöndeki üretim vb. politika ve yatırımları desteklemek durumunda kalacak görünüyor. Veganlar değil, “rakamlar” öyle diyor:

Gıda üretimi için yararlanılan arazinin %77’si hayvan bazlı “gıda” üretiminde kullanılırken (söz konusu hayvanların beslenmesi ve benzeri amaçlarla kullanılanlar dahil), yalnızca %23’ü bitki bazlı gıda üretiminde kullanılmakta.

Buna karşılık, Küresel Kalori Arzının (insanların tüketmesi için dünya genelinde üretilen ürünlere ait toplam kalori miktarının) sadece %18’i hayvansal ürün kaynaklı iken %82’si bitkisel ürün kaynaklı.

Bir başka çarpıcı sonuç da şöyle: Küresel Protein Arzının (insanların tüketmesi için dünya genelinde üretilen ürünlerdeki toplam protein miktarının) sadece %37’si hayvansal ürün kaynaklı iken %63’ü bitkisel ürün kaynaklı.

Yararlanılan kaynak:
“Half of the world’s habitable land is used for agriculture” – https://ourworldindata.org/global-land-for-agriculture

Önceki İçerikParis’te 2022’den itibaren sirklerde hayvanların kullanılması yasaklandı
Sonraki İçerikHayvanlara eziyet edene ABD’de 7 yıla kadar hapis cezası – yeni yasa

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.