Proceedings of the National Academy of Science’ta yayınlanan son araştırma, memelilerin %60’ının yemek için yetiştirilen çiftlik hayvanları olduğunu ortaya koydu.

 

Dünyadaki Canlı Kütle Dağılımı” ismi ile yayınlanan makale yeryüzündeki bütün canlıların değerlendirmesi üzerine kurulu. Araştırmanın rapor kısmı, memelerin %36’sının insan olduğunu, ve yalnız %4’ünün ise vahşi hayvan olduğunu belirtiyor. Kuşların %70’i çiftlik kuşu ve sadece %30’unun vahşi kuşlar olduğu da bir başka satırbaşı.

 

Araştırma, insanoğlu eli ile yeryüzünün biyoçeşitliliğine verdiği zararı gözler önüne seriyor. Medeniyetin oluşmasından bu yana vahşi memelilerin %83’ü insanoğlu tarafından direkt veya dolaylı yoldan yok edildi.

 

2016 yılında World Wildlife Fund ve Zoological Society of London’ın beraber yürüttüğü araştırma da, hayvancılığın dünyada çok ciddi soytükenmelerine neden olduğunu vurgulamıştı. 1970 ve 2012 yılları arasında hayvan popülasyonu %58 oranında azalmıştı. Bu oranın, 2020 yılına kadar %67’ye çıkacağı öngörülüyor.

Önceki İçerikVegan Dağcı Tamamen Vegan Ekipmanlarla Dördüncü En Büyük Dağa Tırmanan İlk Sporcu Oldu
Sonraki İçerikAvrupa Birliği Tek Kullanımlık Plastikleri Yasaklama Yolunda

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.