Voiceless organizasyonu’nun hazırladığı “Voiceless Animal Cruelty Index”e göre, Türkiye hayvan zulmü sıralamasında 50 ülke arasında 33’üncü oldu.

 

VACI’ye göre, hayvan zulmü en az görülen ülke, çiftlik hayvan sayısı, et ve hayvansal ürün tüketimi baz alındığında Kenya olurken, ikinci sırayı ise vejetaryen ve vegan nüfusunun en çok olduğu ülke olan Hindistan aldı.

 

Hayvan zulmünün en çok görüldüğü ülke 50’inci sırayı alan Belarus oldu. Hemen ardından 49’uncu sırayı Amerika Birleşik Devlet’leri aldı.

 

Türkiye listede 87 puan ile maalesef gerilerde kendine yer edinerek 33’üncü sırayı aldı. Liste üretilen zulüm, tüketilen hayvansal ürünler gibi ana başlıklar üzerinden değerlendirilerek elde edildi.

 

Türkiye, yıllık kişi başı 14.8 çiftlik hayvanı katlediyor indekse göre; 50 ülke arasındaki ortalama kişi başı katledilen hayvan sayısı ise 9.7. Indeks açıklamasında, et ve et ürünlerinin pahalı olmasından dolayı, genel anlamda hayvansal bazlı ürünlerin tüketiminin ise diğer ülkelere oranla daha az olduğu belirtiliyor. Listedeki ülkelerin ortalama hayvansal ürün tüketimi %35.2 iken Türkiye’de bu tüketim %32.5 olarak görülüyor. Bu da kişi başı günlük 34.6 gram hayvansal protein tüketimine denk geliyor.

 

Listede en son Türkiye’nin hayvan hakları ve hayvan özgürlükleri konusundaki yetersizlikleri vurgulanıyor.

Önceki İçerikMeksika’nın İkinci Büyük Eyaleti Okullarda Vegan Yemek Sunacak
Sonraki İçerikDünyanın İlk Uluslararası Vegan Film Festivali Kanada’da Gösterim Yapacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.