Türkiye Vegan ve Vejetaryenler Derneği oluşumu olan TVD Akademi – Üniversite Seminerleri, 20 Mart akşamı Medipol Üniversitesi’ndeki Farabi Talks etkinliği altında başlangıç yaptı.

 

TVD Akademi Üniversite Koordinatörü Itır Kaşıkçı “Animal Rights & Specisism (Hayvan Hakları ve Türcülük)” başlığında bir sunum yaptı katılımcılara. Sunumda hayvan hakları, hayvan refahı ve hayvan özgürlüğü gibi oldukça önemli ve çoğu zaman yanlış anlaşılan başlıkların açıklamaları yapılarak doğru tanımlandırılması sağlandı. Sunumun son bölümü ise Türkiye İstatistik Kurumu’nun resmi verileri doğrultusunda son bir yıl içerisinde sadece “yemek” için katledilen ve sömürülen insan harici hayvanların sayıları verilerek, bunun çevreye de verdiği zararlara vurgu yapıldı.

 

 

Sunum sonrası Itır Kaşıkçı, öğrenci ve katılımcılardan gelen veganizm ve hayvan hakları hakkındaki sorulara cevap verirken veganizm ile ilgili diğer alt başlıklar hakkında da bilgi verdi.

 

TVD Akademi bu yıl veganizmi ve hayvan haklarını daha geniş, daha genç kitlelere yaymak ve anlatmak için üniversitelerde ve seminerlerde olacak.

Önceki İçerikSuudiler Obezite ile Başa Çıkmak için Vegan Olmaya Başladı
Sonraki İçerikMeksika’nın İkinci Büyük Eyaleti Okullarda Vegan Yemek Sunacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.