Pazar araştırmaları şirketi Mintel’in yaptığı son araştırma, bitkisel bazlı süt ürünlerinin satışının 2012 yılından bu yana %61 oranında arttığını gösterdi.

 

Araştırma, bitkisel bazlı süt ürünlerinin pazardaki yeri ve tüketiminin daima arttığını ve büyüdüğünü gösteriyor; 2017 yılı için bitkisel bazlı sütlerin Pazar payının 2017 yılında 2.11 milyar dolar olacağı öngörülmüştü. Hayvansal sütler ise, 2012 yılından bu yana %15’lik bir düşüş yakaladı.

 

Araştırma, bitkisel sütlerin Pazar dağılımında, badem sütünün %64’lük Pazar payı ile en büyüğü olduğunu, soya sütünün %13 ve Hindistan cevizi sütünün ise %12 olduğunu belirtti.

 

Mintel’in içecek analisti Megan Hambleton, kaju ve pirinç sütü gibi pazar payı düşük olan bitkisel sütlerin, bu büyümeden nasibini alarak pazarda daha çok pay sahibi olacağını, hatta bir süreden sonra bitkisel süt pazarının ilk ürün olan soya sütünü de geride bırakacağını öngördüğünü belirtti.

Önceki İçerikUzmanlar Süt Endüstrisinin 10 Yıl İçinde Ortadan Kalkmasını Bekliyor
Sonraki İçerikAlmanya’da Et Tüketimini Bırakanların Sayısı İki Katına Çıktı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.