Vegan ve Vejetaryenler Derneği tarafından Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel sponsorluğunda bu sene ilk kez kapsamlı bir Dünya Vegan Günü etkinliği planlanıyor. Etkinlik, vegan yaşam felsefesinin hayvan hak ve özgürlüğüne en temel yaklaşım olması, beraberinde hayvansal endüstrinin küresel iklim değişikliği ve çevre kirliliğinin bir numaralı sebebi olması ve hayvansal ürün tüketiminin insan sağlığı açısından da oluşturduğu olumsuz etkiler göz önüne alınarak; etik, ekolojik ve sağlık olmak üzere 3 temel başlık üzerine kurgulandı.

Bu etkinlik ile, aynı zamanda günümüzün en temel sorunlarından olan “şiddet”in hayvanlarla başlayan derecelendirmesi, üzeri örtülü türcülüğün neden olduğu yıkımlar, beraberinde sürdürülebilirliğin en temel ilkelerinin göz ardı edilen yönleri konusunda kamuoyunun dikkatinin çekilmesi amaçlanıyor. Etkinliğin, tür ve sınıf gözetmeksizin tüm canlılara eşit yaşam hakkı tanınması için bir temel oluşturması ana hedeflerden.

TVD Dünya Vegan Günü Programında, panelin yanı sıra, tadım etkinlikleri, belgesel gösterimi, ürün sergileri ve kokteyl de planlandı.

Etkinlikte gösterimi yapılacak olan Cowspiracy Belgeseli, hayvansal endüstrinin, yağmur ormanlarının tahrip edilmesi, türlerin yok olma tehlikesi altına girmesi, habitat kaybı, toprak erozyonu, tarım ve orman arazilerinin yok oluşu, temiz su kaynaklarının tükenmesi ve  çevre kirliliğinin, taşımacılık faaliyetlerinden kaynaklı sera gazından çok daha fazla sorumlu olduğu gerçeğini ekrana getiren sürdürülebilir temalı bir belgesel.

30 Ekim 2016 Pazar günü düzenlenecek olan bu panelde konu ile ilgili aşağıda isimleri bulunan konuklar, konuşmacı olarak yer alıyor:

Dr. Murat KINIKOĞLU Kalp ve İç Hastalıklar Uzmanı
Doç.  Dr. Tuğrul İLTER Doğu  Akdeniz Üniv.Öğr.Üyesi/ Barış İçin İletişim ve Araşt. Merk.Direktörü
Dr. Nilgün ERÖZTÜRK Enerji Klinik Kurucusu
Nevşin MENGÜ CNN Türk Haber Sunucusu / Gazeteci
Zülal KALKANDELEN Gazeteci / Yazar
Ebru ARIMAN TVD Yön.Kur.Başk./ V-Label Türkiye Direktörü
Gökçer KORKMAZ Hayvan Hakları Savunucusu

DÜNYA VEGAN GÜNÜ KOKTEYL ve PANELİ

TARİH: 30 Ekim 2016 Pazar

SAAT: 12:00 – 18:00

YER: Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel

 

Etkinlik Mekan Sponsoru: Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel

Basın sponsorları: Veg & Nature Dergi, Açık Radyo, Food Time Dergi

Organizasyon Sponsoru: V-Label

Katılım sadece davetiye ile mümkün olabilmektedir.

Ücretsiz Davetiye Linki: http://tvd.org.tr/tvd-dunya-vegan-gunu/
tvd afis2

#TVDduny
avegangunu
#tvdorgtr #wyndhamkalamis #vegangunu

Önceki İçerikDanone, Alpro’yu satın aldı
Sonraki İçerikVegFest, 29-30 Nisan’da Didim’de!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.