MAHKUMA BİTKİSEL YEMEK DÜZENLEMESİmidemvicdanimdir

Hükümlü ve Tutuklular ile Ceza İnfaz Kurumları Personelinin İaşe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Hükümlü ve Tutuklular ile Ceza İnfaz Kurumları Personelinin İaşe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Adalet Bakanlığı`nın yönetmeliği bir çok yeniliği de beraberinde getirdi.

26/10/2005 tarihli ve 25978 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan Hükümlü ve Tutuklular ile Ceza İnfaz Kurumları Personelinin İaşe Yönetmeliğinin 4`üncü maddesinin üçüncü, dördüncü ve yedinci fıkraları, Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelikle değiştirildi. Buna göre, “Hasta hükümlü ve tutukluya, kurum hekiminin belirleyeceği besinler verilir. Eğitim merkezlerinde de bu uygulama yapılır” başlıklı 9. Madde, “Hasta hükümlü ve tutukluya, diyetisyen veya hekimlerin belirleyeceği besinler verilir.

İnancı gereği veya vegan, vejeteryan türü özel bir beslenme şekline sahip hükümlü ve tutukluların talepleri, iaşe miktarı ile sınırlı kalmak üzere karşılanır. Eğitim merkezlerinde de bu uygulama yapılır” şeklinde değiştirildi.

Söz konusu yönetmeliğin 3. Fıkrası “Görevi başında bulunan personel, hükümlü ve tutuklu ile aynı şekilde iaşe edilir. Personel için özel yemek veya tabldot çıkarılmaz. Günlük olarak mahkeme veya hastaneye sevk olan hükümlü ve tutuklular ile sevkte görevli memurların, kurumda bulunmadığı öğünler için kumanya verilir” şeklinde, 4. Fıkrası “Görev başında bulunan personel, kurumlara staj için gelenler, eğitim öğretim, kültürel ve sportif faaliyetler ile görevlendirilen görevliler ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından görevlendirilen personel, eğitim merkezlerinde eğitim görenler ya da ceza infaz kurumunda mevcut olan hükümlü ve tutuklular, hangi öğünlerde kurumda hazırsa o öğüne ait iaşe miktarından yararlanır.”

Çocuk hükümlü ve tutuklular ile kurumda annesiyle birlikte kalan çocuklara, süt emziren anneler ve hamilelere durumlarına uygun ve Bakanlıkça belirlenen tutarda gıda verilir” şeklinde değiştirildi.

2005 tarihli yönetmelikte ise söz konusu fıkra “Kurumda annesiyle birlikte kalan çocuklara ve süt emziren annelere durumlarına uygun ve Bakanlıkça belirlenen tutarda gıda verilir” şeklinde idi.

Yönetmelik ile aynı Yönetmeliğin 11`inci maddesinin son cümlesi yürürlükten kaldırılırken aynı yönetmeliğin 14`üncü maddesi günlük yemek tabelaları, hükümlü, tutuklu, görevli personel ile eğitim merkezlerinde eğitim görenlerin sayısı dikkate alınarak günlük olarak hazırlanır. Yemek tabelaları gerektiğinde değiştirilebilir. Haftalık yemek listeleri 6`ncı maddede belirtilen esaslar çerçevesinde, haftalık olarak hazırlanır ve kurumda herkesin göreceği yerlere asılır. Günlük yemek tabelaları ile haftalık yemek listeleri bu işle görevli ikinci müdür tarafından imzalandıktan sonra kurum müdürünce onaylanır ve dosyada saklanır” şeklinde düzenlendi.

Önceki İçerikTÜRKİYE`DE İLK VEGANİZM KİTABI
Sonraki İçerikAB’de Vejetaryen/Vegan ürünlere düzenleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.