Online alışveriş devi ASOS, tiftik, ipek, kaşmir ve tüy kullanılarak elde edilen ürünlerin artık satışını yapmayacağını bildirdi.

 

Bünyesinde kendi ASOS markası da dahil olmak üzere 850 markayı barındıran moda alışverişi devi, Ocak 2019 yılına kadar hayvanlardan elde edilen ürünleri internet sitelerindeki satıştan çekeceklerini söyledi.

 

Bu yasağa, PETA’nın Güney Afrika’daki Angora keçilerinin tiftiklerinin alınması esnasında kameraya çekilen insanlık dışı görüntülerin sebep olduğu biliniyor. Görüntülerin internette viral olmasından sonra, Topshop, H&M gibi büyük markalar da angora tiftiği kullanımından vazgeçtiğini açıkladı.

 

PETA, ASOS’a görüntülerin yayılmasından sonra aldığı sorumluluktan dolayı teşekkür etti.

 

Kitle bilinçlenmesi ve hayvansal ürünlerin elde edilmesi sırasındaki zulüm ve insanlık dışı uygulamaların artması ile moda dünyası da tüketicilerin ve oluşan ortak bilincin isteklerine karşı gelemeyerek, hayvansal ürünleri kataloglarından çıkartıyor.

Önceki İçerikZafer: Adalardaki Faytonlar Kademeli Olarak Elektrikli Araçlarla Değiştirilecek
Sonraki İçerikMontreal’de Atlı Faytonlar Yasaklandı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.