Kent Üniversitesi’nden araştırmacılar, bitkisel kaynaklı B12 Vitamini ile ilgili büyük bir gelişme kaydetti ve bunu Cell Chemical Biology bilimsel yayınında yayımladı.

 

B12 Vitamini veya diğer adı ile kobalamin, çoğu bitki tarafından sentez edilemiyor veya yeteri kadar emilemiyor. Bunun sonucunda da B12 eksikliği genelde veganizm ile ilişkilendiriliyor ve veganlara vitamin takviyesi almaları öğütleniyor.

 

Kent Üniversitesi’ndeki araştırmacılar,  kobalaminin tamamını absorbe edebilen tere tohumu geliştirdiler. Yapılan gözlemler sonucu, bitkinin absorbe ettiği kobalamin miktarının, yetiştirilme ortamında bulunan kobalamin miktarı ile doğrudan ilişkili olduğu tespit edildi. Ayrıca, absorbe edilen kobalaminin biktilerin yaprak kısımlarındaki vakuol hücrelerinde saklandığını da buldular.

 

B12 vitamini, toprakta bulunan spesifik bakterilerin ürettiği bir vitamin olması, yapılan çalışmaları zorlaştıran başka bir etkendi.

 

Her ne kadar, B12 eksikliği vegan beslenme ile beraber anılıyor olsa da, 2017 yılında yapılan araştırmada, Amerika halkının %40’ında B12 eksikliği görüldüğü ortaya çıkmıştı. Kent Üniversitesi’nde yapılan araştırmanın aynı zamanda neden insanlarda B12 eksikliği görüldüğüne dair soru işaretlerine de cevap vermesi bekleniyor.

Önceki İçerikVegan jelatin Firması 2020 Yılına Kadar Hayvansal Jelatinin Yerine Geçmeyi İstiyor
Sonraki İçerikVegan Dağcı Tamamen Vegan Ekipmanlarla Dördüncü En Büyük Dağa Tırmanan İlk Sporcu Oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.