Vegan bir dünyanın sadece hayvanlar yararına bir kazanım olduğunu düşünüyorsanız bu çalışmayı mutlaka okumanızı öneririz.
Ulusal Bilimler Akademisi Bildirisi’nde yayınlanan yeni bir çalışmaya göre, beslenmemizden sadece hayvansal kaynaklı gıdaları çıkartarak 2050 yılına kadar 8,1 milyon insanın hayatını kurtarabiliriz.
Oxford Üniversitesi’nden Dr. Marco Springmann liderliğindeki araştırmacılar, yediklerimizin iklim değişikliği ve sağlığımız üzerindeki etkisini global ölçekte inceleyen bir çalışma yaptılar.
“Yaptığımız analizler, azalan hayvansal ürün ve artan bitki temelli gıdaya bağlı doğru diyet değişikliklerinin, diyete bağlı olarak mortalite/örün oranı ve sera gazı emisyonlarında önemli ölçüde azalmaya neden olan faydaları olduğunu gösterdi. ”
Araştırmacılara göre, herkes vegan olsaydı, her yıl, koroner kalp hastalığı, kanser ve tip 2 diyabete bağlı olarak ölenlerin sayısı % 19 oranında azalacaktı.
Araştırmaya göre, ayrıca iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için en güçlü adımlardan biri olan et üretimini tamamen ortadan kaldırmak, küresel tarım sektörünün sera gazı emisyonlarını % 63 azaltırken, tamamen vegan bir dünya ise bu emisyonu %70 oranında düşürecektir. Peki bu düşük emisyonun tasarrufu maliyeti nedir diye soracak olursanız, söz konusu çalışmaya göre bu tasarruf yılda 570.000.000 $ düzeyinde.
Ve çalışmaya göre dünya çapında vegan beslenmeye geçiş, sadece sağlığımızı ve gezegeni kurtarmakla kalmayıp, aynı zamanda milyarlarca dolar sağlık maliyetlerini ortadan kaldırarak, kayıtsız bakım masrafları ve iş gücü kaybı sonucunda ortaya çıkan giderleri de azaltarak, yılda ortalama 700.000.000.000 $ için $ 1.000.000.000.000 $ arası bir tasarruf sağlayacaktır.
Peki daha ne bekliyoruz?
Çevresel ayak izinizi azaltmak, sağlığınızı iyileştirmek ve dünyadaki küresel birçok sorunun kaynağı tasarrufları sağlamak için -hem kendiniz hem de hayvanlar için- bitkisel beslenmenin olumlu etkilerini hayatınıza kazandırın.

Önceki İçerikModa Devi Armani’den kürke son!
Sonraki İçerikBarcelona, vejetaryen-vegan dostu şehir olacağını ilan etti!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.