Bu alanda şimdiye dek yapılmış en kapsamlı bilimsel çalışma özelliğini halen koruyan “The China Study” birçok kanser ve kalp hastalığı gibi kronik hastalığın diyetlerle ilişkisini yaklaşık 30 yıl önce incelediğinde hayvan proteini içeren ürünler (özellikle süt ürünleri) tüketildikçe bu tür hastalıkların riskinin ciddi ölçüde arttığını ortaya koymuştu.

Çalışma Dr. T. Colin Campbell ve Cornell Üniversitesi’ndeki ekibi tarafından gerçekleştirilmişti. Çin hükumeti ve Oxford Üniversitesi’nden araştırmacıların da bu ekiple birlikte çalışmasıyla araştırmanın çok daha geniş çaplı yürütülmesi sağlanabilmiş. Söz konusu hayvan bazlı beslenme ile kronik hastalıklar ve yaşam süresi arasındaki ilişki “The Game Changers” belgeseliyle yeniden gündeme geldi.

“China Project” ile ulaşılan sonuçlara göre bitki bazlı beslenme kronik hastalıkların önlenmesinde önemli bir faktör. Aynı çalışmada karşılaşılan bulgulara göre, herhangi bir diyete hayvansal ürünlerin az miktarda dahil edilmesi bile sağlık sorunları açısından belirgin bir dezavantaja neden olmakta. Sonuç olarak, sağlıklı ve uzun yaşam için bitki bazlı beslenmenin önemi vurgulanıyor.

Yararlanılan kaynaklar:
Largest Comprehensive Study Of Nutrition Links Dairy And Disease:
http://bit.ly/2X5kUky
The China Study:
https://nutritionstudies.org/the-china-study/
The Game Changers:
https://gamechangersmovie.com/

Önceki İçerikVegan devrimin son yıllarda itici gücü olan kadınlara dair
Sonraki İçerikVegan artivizm zamanı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.