Hayvanlara kötü muamele edildiğinde, insanlar risk altındadır; insanlara kötü muamele edildiğinde ise hayvanlar risk altındadır.

Sosyal hizmetler ve hayvan refahı alanında çalışan uzmanlar, hayvan istismarı ile çocuk istismarı, çocuk ihmali, aile içi şiddet ve diğer şiddet biçimleri arasında önemli bir ilişki olduğunu ifade ediyor.

Hayvana kötü muamele göz ardı edilebilecek münferit bir olay değildir. Hayvanlara kötü muamele ya da hayvan istismarı genellikle işlenmiş bir suçun göstergesi veya evdeki diğer aile üyelerinin güvende olmayabileceğine dair bir uyarı işaretidir.

Araştırmalar, çocuklukta hayvana yönelik şiddet eylemleri ile kronik saldırganlık kalıpları arasındaki ilişkilere işaret ediyor: Hayvanlar genellikle aile içi şiddeti tipik olarak belirleyen güç ve kontrol savaşlarının odağında yer alıyor.

Hayvana kötü muamele münferit bir olay olarak gerçekleşmez. Aksine, hayvana yönelik kötü muamele genellikle aile içi şiddete ve diğer şiddet türlerine dair bir öngösterge konumundadır.

Psikoloji, çocuk gelişimi, sosyoloji, sosyal çalışma, kriminoloji, veterinerlik ve hukuk alanındaki araştırmalar, ailenin iki ve dört ayaklı üyelerine yönelik şiddetin arkaplanına dair bazı temel bulguları ortaya koyuyor:

• Hayvan istismarı veya ihmalinin yaşandığı yerlerde, genellikle diğer şiddet biçimleri de mevcuttur ve bu da diğer aile üyelerinin giderek artan bir risk altında olduğu anlamına gelir.

• Hayvana yönelik şiddet veya şiddet tehdidi genellikle kadınları, çocukları ve yaşlıları onlara yapılan istismar konusunda sessiz kalmaya zorlar. Hayvana yönelik şiddet, fail tarafından, istismara maruz bırakılan kişinin kontrol edilmesi ve korkutulması amacıyla kullanılır.

• Bir çocuğun hayvanlara yönelik şiddet eylemleri içinde bulunması, çocuğun ciddi şekilde ihmal edildiğinin veya istismara maruz kaldığının bir göstergesi olabilir. Bu durum çocukluk ve yetişkinlikte diğer şiddet davranışlarının olasılığının artmasına yol açabilir.

National Link Coalition’un “The Link Between Violence to People and Violence to Animals” Raporundan derlenen “Bağlantıyı Görmek: Hayvanlara Yönelik Şiddet ile Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddet Arasındaki İlişki” Raporuna bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerik30.07.2024 – Bugün Yeni Bir Gün
Sonraki İçerikNeden Köpekleri Sever, Tavukları Yer, İnekleri Giyeriz?: Dr. Melanie Joy ile Karnizm Üzerine Bir Söyleşi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.