Pazar araştırmaları tutan ReportLinker şirketinin yayınladığı rapora göre, İngiltere’deki tüketiciler 1970 yılına oran ile %50 daha az sığır eti tüketmeye başlamış.
Rapora göre et tüketimi azalırken, soya gibi diğer bitkisel bazlı protein oranı yüksek gıda ürünlerinin ise tüketimi artmış. İngiltere’de sebze satışları, 2020 yılına kadar 1.5 milyon Pound’a yükselmesi bekleniyor. Ayrıca raporda ilgi çeken başka bir konu ise, şeker tüketiminin 1970’ler ve 2016 arasında kişi başı 0.3 kilogram gerilemesi oldu.
İngiltere’deki süpermarketlerin vegan ürün yelpazesini geliştirmesi, hatta bu yılbaşı için özel ürünleri raflarına koymaları ülkedeki veganizmin ne derece ilerlediğini ve trend olduğunu ortaya koyuyor.