Oxford Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada, veganizmin dünyadaki karasal alanların kullanımının azalttığını kanıtladı.
Science dergisinde çıkan araştırmada, Oxford Üniversitesi, 40 binin üzerinde çiftlik ve 110 ülkede yaptığı araştırma ile hayvansal ürünlerin tüketiminin dünya karasal alanlarına ne denli etki ettiğini belirledi.
Araştırmanın baş yazarı Joseph Poore, “Hayvansal ürünleri tüketmekten kaçınmak, “sürdürülebilir” et ve süt endüstrisi ürünlerini almaktan daha iyi bir gelecek ve çevre vaadediyor.” Dedi.
Oxford, yaptığı araştırma neticesinde, dünyadaki ekilebilir ve kullanılabilir karasal alanların %80’i canlı hayvancılık tarafından işgal edilmekte olduğu bildirildi.
Sığır eti üretmek, aynı oranda bezelye elde etmeye nazaran 36 kat daha fazla karasal alan ve 6 kat daha fazla sera gazı salımına neden oluyor.