Glasgow Üniversitesi’nin yaptığı son araştırma, haftada 9 gram işlenmiş et tüketen 40-69 yaş arasındaki kadınların meme kanserine yakalanma oranını %20 arttırdığını belirtti.
Araştırmaya göre, haftada 9 gramdan daha az işlenmiş et tüketilse bile meme kanserine yakalanma oranı halen %15 seviyesinde kalıyor.
Glasgowlu araştırmanın eş yazarı Naveed Sattar; “İşlenmiş etlerin diğer kanser türleri ile olan kanıtlanmış etkileşimlerine ek olarak, bu araştırma özellikle menopoz sonrası kadınlar için, meme kanseri açısından oldukça önemli bir kanıt olarak ekleniyor. Bu sonuçları baz alıp aralarında bir bağ olduğunu söylersek, insanlar ne kadar az işlenmiş et tüketirse o kadar fazla meme kanserine yakalanma riskini düşürürler” dedi.