Global Meat News dergisinin yaptığı araştırma sonucunda, sularımızın %92’sinin kirlenmesinin kaynağının hayvancılık olduğu ortaya konuldu.

 

Dergi verdiği bilgide, bir gram protein kazanımı için, sığırların 6 kat daha fazla su kirletimi yarattığını belirtti.

 

Geçen ağustos ayında National Oceanic and Atmospheric Administration’da yayınlanan raporda, Meksika körfezini en çok kirleten şirket olan Tyson Foods gibi global çapta et üretim ve dağıtımından olan şirketlerin son 10 yılda 104 milyon ton gübreyi sulara gönderip kirlettiği ortaya çıkmıştı.

 

Tyson Foods, bu rapordan sonra Beyond Meat gibi bitkisel bazlı et ürünlerine yatırım yapmaya başladı.

Önceki İçerikET DEĞİL CAN TAŞIYOR!
Sonraki İçerikİsrail Meclis Üyeleri Hayvan Haklarını Korumak için Bir Günlüğüne Vegan Oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.