Vegan sporcu Sahyuri Lalime, Belçika’daki Ulusal Powerlifting Şampiyonu unvanını üst üste dördüncü kez kazandı. Güçlü ve sağlıklı olmak için hayvansallara ihtiyacımız olmadığını bir kez daha kanıtlayan Lalime, yaklaşık 20 yıldır vejetaryen ve 2015’ten beri de etik sebeplerle vegan.

Sporcu, her yıl Belçika’da gerçekleştirilen Flaman Halter ve Powerlifting Federasyonu (VGPF) şampiyonasında ve Fransa Ligi olarak da bilinen Ligue Francophone des Poids & Haltères’te (LFPH) yarıştı.

Belçika şampiyonalarında 63 kg kategorisinde “klasik” bölümde yarışan Laime; squat‘ta 152,5 kg, bench‘te 80 kg ve deadlift‘te 180 kg olmak üzere toplam 412,5 kg kaldırarak kendi alanında en iyi kadın sporcu (lifter) ödülünü kazandı.

Bu yıl ve 2019’da yarıştığı Uluslararası Powerlifting Federation (IPF) Dünya Şampiyonasına atıfta bulunarak şampiyonluğu hakkında konuşan Lalime, “Bu galibiyet, zorlu bir antrenman yılının ve IPF Worlds’de hayal kırıklığı yaratan bir performansın ardından geldi ve beni çok mutlu etti,” dedi.

Fotoğraf: Sahyuri Lalime – Instagram

“Hayal kırıklığı, şüphe, umutsuzluk gibi pek çok his ile mücadele ettim. Bu süreçte vazgeçmek çok kolay olurdu. Ama sizin için önemli bir şeye uzanırken düştüğünüzde, ayağa kalkıp tekrar denemek için elinizden gelen her şeyi yapmalısınız. Her ne için mücadele veriyorsan bir gün ona ulaşacaksın, eminim. Sadece onu elde etmek için orada olman gerekiyor.”

Şampiyona öncesi geçirdiği bisiklet kazasını atlatan ve performansını düşürmeden çalışmaya devam eden Lalime, her şey yolunda giderse 2022’de tekrar Worlds ve European Powerlifting Federation (EPF) şampiyonalarında yarışacak.

Vegan bir powerlifter olmaktan son derece gurur duyuyorum

Vegan yaşam hakkında kendi yolculuğunu anlatan Lalime, “Punk rock ve hayvanlara duyduğum sevgi sayesinde veganlığı keşfettim. Alışılmışa karşı çıkmanın, senden beklenenin tersini yapmanın ve ideallerinize bağlı kalmanın, her zaman ciddi bir zihinsel dayanıklılık ve direnç gerektirdiğine inandım,” dedi.

“Veganlığa olan bağlılığımı sürdüren zihinsel güç, aynı zamanda powerlifting sporunda en üst düzeyde rekabet etmek için gereken fiziksel gücü sağlamama da yardımcı oldu. Vegan bir powerlifter olmaktan son derece gurur duyuyorum. Çok güçlü olmak için herhangi bir hayvansala ihtiyacımız olmadığını kanıtlayarak her gün hayat kurtarıyorum. Umarım hayat kurtarma konusunda başkalarına da ilham veriyorumdur.”


Kaynak: Plantbased News

Kapak fotoğrafı: BeVegan

Önceki İçerikErkek civciv katliamı: Türkiye
Sonraki İçerikTVD Vegan Akademi İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.