1 Kasım Dünya Vegan Günü’nde Ankara’da kamu kurumlarıyla yaptığımız görüşmelerin ve sunduğumuz resmi dilekçelerin amacı, Türkiye’de veganlığın vicdan hürriyeti kapsamına alınması ve hastanelerden üniversitelere, iş yerlerinden kamu kurumlarına kadar pek çok alanda devlet kurumlarının veganların sağlık ve beslenme hakkını koruması için yeni ve daha sağlam bir adım atmaktı. 

Bu amaç doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na resmi olarak süreci başlatan dilekçelerimizi sunarken, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü’ne ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) İdari ve Mali İşler Dairesi’ne de hem dilekçelerimizi teslim ettik hem de detaylı görüşme yaptık. 

Yıllar içinde bizim gerek dernek olarak, gerek bireysel düzeyde şahit olduğumuz ihlaller ve bize ulaştırılan mağduriyetler ışığında, vegan hastane personelleri ve üniversite öğrencilerinin ilk etapta vegan yemek hakkına istisnasız erişebilmesi, bunun bir istisna veya imtiyaz olarak görülmemesi, kurum düzeyinde karar vericilerin keyfi uygulamalarına tabi olmaması için yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini talep ettik. 

​Özellikle üniversitelerde vegan yemek seçeneklerine erişimde sorun yaşayan vegan öğrenciler ile ilgili ilettiğimiz taleplere dair umut verici sinyaller aldık.

Ziyaretlerimiz son derece ​olumlu ​geçmesine rağmen mücadelemizin zorlu ve kimi alanlarda uzun vadeli olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle yetkililerle yaptığımız görüşmelere devam edecek ve süreci takip ederek size eşzamanlı olarak duyuracağız. Yasal düzeyde değişimi hayata geçirmek için de gerekli hukuki girişimleri yapmaktan kaçınmayacağız. 

Bu konuda hak ihlali yaşadığınızı düşünüyorsanız lütfen bize ulaşın: tvd@tvd.org.tr Çözüme ulaştırmak için destek olmaya hazırız. 

Umudumuzu asla kaybetmeden mücadeleye devam. Bu daha başlangıç.

Bizi takipte kalın.

Önceki İçerikBolu’daki kızıl geyik avına mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı
Sonraki İçerikBitki bazlı alternatifleri tüketen İngilizlerin sayısı 10 yılda iki kat arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.