Tavuk, sığır, balık ve domuzların yaşam hakkının ellerinden alınmadığı yeni bir düzen, bitki bazlı gıda girişimleriyle dünya çapında gelişmeye devam ediyor. Vegan Hollywood oyuncuları Owen Wilson ve Woody Harrelson hayvan sömürüsünden arındırılmış vegan bir gelecek için bitki bazlı et markasına yatırım yaptı.

Oyuncu Owen Wilson, Woody ve Laura Harrelson ile bir araya gelerek vegan et markası Abbot’s Butcher’a yatırım yaptı. 2017 yılında hayvan hakları aktivisti Kerry Song tarafından kurulan vegan marka Abbot’s Butcher; bezelye proteini, sebze, çeşitli ot ve baharatlar, sızma zeytinyağı ve sirkeden yapılan, soya ve fındık içermeyen vegan et üretiyor.

Bitki bazlı değişimi destekleyen Harrelson ve Wilson tarafından yapılan finansman desteği, markanın dağıtım ağını büyütmek ve yeni vegan ürünler geliştirmek için kullanılacak.

Bezelye proteini bazlı etler, ürüne bağlı olarak porsiyon başına 14 ila 18 gram protein içeriyor.

Ekim 2019’da Abbot’s Butcher’ın tavukların ölü bedenlerinden değil, buğday, fasulye proteini ve çeşitli baharatlar gibi bitki bazlı ürünlerden elde ettiği vegan eti, restoran zinciri Tender Greens’in 31 lokasyonunda görücüye çıkmıştı. Marka şu anda ABD çapında 800 perakende ve yemek servisi lokasyonunda dağıtılıyor.

Çevre ve vegan aktivizmi

Bu, Owen Wilson’ın bitki temelli gıda girişimlerinde ilk adımı olsa da, Woody ve Laura Harrelson aktif olarak çevre ve vegan aktivizmi yapıyor.

Woody, geçen yaz yaptığı yatırımla hayvan sömürüsü içermeyen vegan deniz ürünleri şirketi Good Catch’in pazara girmesine öncülük etmişti. Aynı zamanda gezegeni nasıl kurtarabileceğimizi ayrıntılı olarak anlatan Kiss The Ground belgeselini seslendirmişti. Vegan aktör ayrıca, Stranger Things yıldızı Sadie Sink’in bitki bazlı beslenmeyi benimsemesinin ardındaki ilham kaynağı olarak biliniyor.


Kaynak: Vegnews, The Beet

Önceki İçerikİrlanda kürk çiftliklerini yasakladı
Sonraki İçerikYaşam için Gıda: Diyabet Girişimi web seminer serisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.