Yunanistan, yeni yasa tasarısıyla hayvana şiddete getirilecek cezaları ağırlaştırıyor. ​Peki ya Türkiye?

Geçtiğimiz yıl hayvana şiddet ve ağır istismar fiillerine 1 yıl yerine 10 yıl hapis cezası getiren Yunanistan, yeni tasarıda hayvanların “zehirlenmesi, asılması, boğulması, ezilmesi ve sakatlanması” dahil olmak üzere hayvana işkence ve istismar için 50 bin euro’ya kadar (500 bin TL) ceza öngörüyor.

Yasadışı hayvan kaçakçılığından evcil hayvan hırsızlığına kadar çeşitli suçlar için de hapis cezaları ve ağır para cezaları planlanıyor. 

Ayrıca, hayvan istismarından mahkum olan kişilerin kimliklerinin kaydedilmesi ve bu kişilerin gelecekte yasal olarak herhangi bir hayvana yuva olmalarının engellenmesi de tasarıda yer alıyor. 

Peki Türkiye?

Türkiye’de ise halen faillerin tekrar suça karışmaması için önleyici, koruyucu mekanizmalar ve kapsamlı eğitim süreçleri hayata geçirilmediği gibi, hayvana şiddet ve işkence halen “kabahat” olarak görülüyor ve cüzi para cezalarıyla geçiştirilerek suç teşvik ediliyor. 

Hayvanların mal statüsünü ortadan kaldıran, göstermelik değil, köklü, adil ve dönüştürücü bir Yaşam İçin Yasa çıkana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz! 


Kaynaklar: Independent, Ekathimerini, The Guardian

Önceki İçerikHayvansal gıdaların tüketimi ve kanser riski
Sonraki İçerikFaili değil, hayvanların haklarını koru!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.