Yönetmenliğini Yusuf Emre Yalçın’ın ve yapımcılığını Ezgi Selin Ülkü, Cemre Yılmaz ile Yusuf Emre Yalçın’ın yaptığı Anima belgeseli post-prodüksiyon aşamasında 3 Ekim’e kadar destek bekliyor.

Grafik tasarımlarını Ferhat Akbaba’nın yaptığı belgesel, insan ve insan dışı hayvanlar arasındaki sahip-köle ilişkisini toplumsal cinsiyet rollerini de kurcalayarak irdeliyor. Belgesel ekibinin “bir toplumsal farkındalık projesi” olarak tanımladığı Anima’nın neden desteklenmesi gerektiğine dair görüşümüzü TVD olarak biz de paylaştık.

Belgeselin tamamlanması için siz de ekibe, Fongogo kitlesel fonlama sayfası üzerinden destek olabilir, 30 Eylül Çarşamba 21:00’de yönetmen Yusuf Emre Yalçın ile gerçekleştireceğimiz Instagram canlı yayınında belgesel hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz: Fongogo – Anima Belgeseli

Vegan Derneği Türkiye görüşü

“Gezegenin en fazla sömürülen, bununla birlikte en görünmez kılınan ve en savunmasız bırakılan sakinleri olan insan dışı hayvanların hak ve özgürlükleri adına başlatılan tüm çalışmalar ve mücadeleler değerlidir.

Şiddet, istismar, işkence ve can alma üzerine inşa edilmiş olan gündelik yaşam pratiklerimizi ve doğru bilinen yanlışları sakınmadan gözler önüne seren ve bize sorgulama imkanı veren zihin açıcı belgeseller, bugüne kadar milyonlarca insanın ve insan dışı hayvanın hayatını değiştirdi.

Bu açıdan Anima belgeseli de, antropolojik bir yaklaşımla mercek altına aldığı güç ve hiyerarşi ilişkilerini hayvan ve insan özgürleşmesine ilişkin farkındalık amacıyla kullandığı için özellikle desteklenmelidir.”

Dr. Suat Erus – Yusuf Emre Yalçın söyleşisi

Açık Radyo’da Türlerin Yaşam Hakkı programında yönetmen Yusuf Emre Yalçın ve yapımcı Ezgi Selin Ülkü ile yapılan söyleşiyi de programın Spotify podcast kaydından dinleyebilirsiniz.

Künye:

Yönetmen – Yusuf Emre Yalçın

Yapımcı – Ezgi Selin Ülkü, Cemre Yılmaz, Yusuf Emre Yalçın

Grafik Tasarım – Ferhat Akbaba

Kamera & Editör – Yusuf Emre Yalçın

Post-Prodüksiyon Şirketi – Bando Post | http://www.bandopost.com/

Yapım Şirketi – Paspas Film | https://paspasfilm.com


Önceki İçerikWashington yaban hayatını katleden av yarışmalarını yasakladı
Sonraki İçerik2020’de veganizme olan ilgi tüm zamanların en yüksek seviyesinde

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.