Koronavirüs salgınını yavaşlatmak için getirilen kısıtlamalar, Almanya’da hayvanat bahçelerinin de kapanmasıyla sonuçlanmaya başladı. Ancak durum olağan tedbirlerden biraz farklı, bir hayvanat bahçesi, maliyetlerden tasarruf etmek için hayvanları öldürmek zorunda kalabileceğini duyurdu!

Almanya Schleswig-Holstein’daki Neumünster Hayvanat Bahçesi, koronavirüs acil durum planının bir parçası olarak hayvanlara ait bir imha listesi hazırladı.

Neumünster Hayvanat Bahçesi müdürü Verena Kaspari, Alman medyasındaki ilk raporları doğrulayarak, ” Evet, öncelikli öldürmemiz gereken bir hayvan listemiz var.” dedi.

Listedeki hayvanların hayvanat bahçesinin vaşaklarına, kartallarına ve “Almanya’nın en büyük kutup ayısı” Vitus’a, (3.6 metre boyunda) yem yapılması öngörülüyor!

Almanya’daki tüm hayvanat bahçeleri, koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmayı öngören hükümet önlemlerinin bir parçası olarak şu anda kapalı. Tedbirler Neumünster Hayvanat Bahçesi’ni 15 Mart’ta kapanmaya zorladı.

Kaspari bu arada hayvanat bahçelerinin geçici kapanışıyla birlikte bağışların tek gelir kaynağı olduğunu söylüyor. Hayvanat bahçesinin nisan sonunda tekrar açılmasına izin verilirse -kısıtlamalar gevşetilirse- Kaspari, bilet satışlarında ve bağışlarında 175.000 € (191.000$) kaybedeceğini tahmin ediyor.

PETA  ”Hayvanat bahçeleri düzenli olarak hayvanları öldürüyor” diyor.

Hayvan hakları örgütü olan PETA sözcüsü Yvonne Würz, DW’ye “nüfus yönetiminin(!) “ hayvanat bahçeleri için yeni bir şey  olmadığını söyledi.

Würz, “Hayvanat bahçeleri minik bebek hayvanlardan finanse ediliyor ve onlar sayesinde yaşıyor. Hayvanlar için yeterli yer olmadığında, yiyecek için sık sık öldürülüyorlar (diğer hayvanlar için).” Dedi. Nürnberg’deki gibi bazı hayvanat bahçelerinin her yıl öldürdükleri hayvan sayısı konusunda şeffaf olduklarını açıkladı.

2013-2015 arasında Nürnberg hayvanat bahçesi 1 yılda 60 hayvanı öldürdü.

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği her yıl Avrupa hayvanat bahçelerinde 3.000 ile 5.000 arasında hayvanın öldürüldüğünü tahmin etmektedir.

Ekstra fon

Almanya’daki hayvanat bahçeleri için şemsiye organizasyon VdZ başkanı Jörg Junhold, Mart ayının sonunda, “Diğer tesislerin aksine, hayvanat bahçemizi kapatamayız; hayvanlarımız beslenmeye ve bakıma devam etmelidir.” dedi. Ve hayvanat bahçelerini bu durumdan kurtarmak için 100 milyon € (109 milyon $) değerinde devlet desteği talep ettiklerini açıkladı.

Peki Türkiye’de durum ne?

Korona/Covid19 salgını nedeniyle Türkiye’deki hayvanat bahçeleri de şu an ziyaretçilere kapalı. Hayvanların akıbeti ise bilinmiyor.

Hayvanların seyirlik hapishanelerdeki esaretlerinden bir an evvel kurtarılarak doğal yaşam alanlarına bırakılması ve türlerinin devamı konusunda insan müdahalesinden uzak tutularak neslinin devamlılığın sağlanması en büyük temennimizdir!

 Kaynak: https://www.dw.com/en/german-zoo-draws-up-coronavirus-slaughter-list/a-53135354

Önceki İçerikMedya Neden “Vegan Bebek Sağlıksızdır” Algısı Oluşturuyor?
Sonraki İçerikGerçek Yaşam Öyküsü: Kamboçya Soykırımı ve Hayvan Zulmünün Paralellikleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.