Yasakla ilgili düzenleme kararı geçtiğimiz hafta resmi düzeyde alındı ve Paris bu zulme son vermek anlamında öncü şehirlerden biri olacak. Ancak söz konusu düzenlemenin 2022 yılı başından itibaren geçerlilik kazanıp uygulanmaya başlanacağı belirtiliyor.

İnsan-olmayan hayvanların özellikle de yaban hayvanları olarak bilinen ve yırtıcı özellikleri daha fazla olduğu için zararsız ve komutlara uyan bir halde “ilgi çekici” performanslar gerçekleştirmeleri sağlanan hayvanların -insanların “seyir zevki” için- özgürlükleri kısıtlanarak ve zorlayıcı “eğitim programları” (zulüm içeren pratikler) sonrasında sirklerde esaret altında yaşamaları ve köle gibi “çalıştırılmaları” halen maalesef çok yaygın. Bu şiddet ve sömürü yaşamına en çok zorlanan hayvanların başında aslan, kaplan, fil ve ayılar geliyor.

Bahse konu yasak getirici düzenlemenin ortaya çıkışı 2017 yılına uzanmakta: 2017’de “vahşi hayvanların kullanılacağı yeni sirklere lisans verilmesine karşı” bir ön uygulama başlatılmış ancak mevcut 3 sirkin söz konusu uygulamalarına bir yasak getirilmemiş.

Yeni yasal değişiklik sayesinde Paris’teki mevcut 3 sirk de 2022’ye kadar bu tür uygulamaları sona erdirmek zorunda bırakılırken bu değişikliğin sirkleri maddi açıdan zor duruma sokmadan gerçekleştirilmesi amacıyla mali destek verileceği ve çalıştırılan hayvanların en güvenli şartlarda yaşayabilecekleri bir şekilde emekliliğe ayrılmaları sağlanacağı belirtildi.

Yararlanılan kaynak:
Wild Animal Circuses Banned in Paris https://www.livekindly.co/wild-animal-circuses-banned-paris/

Önceki İçerikKuş pazarları yasaklansın!
Sonraki İçerikEkonomik verilerden çıkan sonuç çok net: #VeganOl! (yeni çalışma)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.