Kadınlar 800 metre koşusu dünya sıralamasında şu an 26. sırada bulunan 25. yaşındaki Avustralyalı sprinter Morgan Mitchell, başarıları “The Game Changers” belgeselinde konu edildikten sonra bitki-bazlı beslenmenin spor performansına etkilerine ilişkin çarpık algının düzeltilmesinde çok daha büyük bir etki yaratmaya başladı ve kendisine yönelik artan medya ilgisini bu bağlamda çok iyi değerlendirmekte.

400 metre koşusunda uzmanlaşmış olan vegan atlet olimpik yarışmalar için 800 metreye geçtiğinden bu yana 6 haftalığına 19. sırada yer aldığı bir dönemi de kariyer başarılarına ekledi.

Koşu performansı ve özellikle patlayıcı güç için “et” (hayvan bedeni) yemek gerektiği mitine karşı duran ve yıllardır maruz kaldığı bu tür ikna çabalarına karşı kararlılığını koruyan Mitchell elde ettiği sonuçlardaki ilerlemeyle atletik performansın optimizasyonunun hayvansal ürün tüketimine bağlı olmadığını ve hatta tersini somut olarak ortaya koymakta.

Vegan koşucu Rio’da gerçekleştirilen 2016 Yaz Olimpiyatları’nda 400 metre etkinliğinde yarıştığında 21 yaşındaydı ve bu başarısına giden yolda 2 yıldır bitki-bazlı beslenmekteydi. Mitchell 2016 Olimpiyatları’nda 400 metrede isim yaptığı halde beklentilerin dışına çıkarak kariyerine 800 metrede devam etmeyi seçti.

5 yıldır sadece bitki bazlı beslenen Mitchell’ın hayvan ürünlerini bırakması planlı bir biçimde olmamış. LIVEKINDLY tarafından bu konuda yöneltilen bir soruya Mitchell, erkek arkadaşının çeşitli beslenme tarzlarını kendi üzerinde test ettiğini, bu denemelerinin sonunda hayvansal ürünleri hayatından tamamıyla çıkardığını ve ardından “ikimiz de gerçekten vegan olmalıyız” şeklinde bir öneride bulunduğunu, kendisinin de söz konusu çağrıya olumlu bakarak bir anda bitki bazlı olmayan alışkanlıklarını terk edip vegan olma kararını vererek bu değişimi gerçekleştirdiğini belirtmiş.

Son olarak sözlerine ekledikleri şöyle: “Vegan olmak bana çok iyi geldi (atletik performansta ciddi bir yükseliş anlamında). Eskiye kıyasla, sakatlıklarımdan çok daha hızlı iyileşiyorum ve performans sonrası daha hızlı kendime geliyorum. Kilomu düşük tutmak daha kolay ve hiç hastalanmadım!”

Yararlanılan kaynaklar:
Olympian Morgan Mitchell Is Smashing Her PBs on a Vegan Diet: https://www.livekindly.co/olympian-morgan-mitchell-vegan/
Morgan MITCHELL (Athlete Profile) – World Athletics :
https://www.worldathletics.org/athletes/australia/morgan-mitchell-271125

Önceki İçerikYakında romatoid artrit için reçetelerde ilaç yerine vegan diyet yer alabilir
Sonraki İçerikVegan devrimin son yıllarda itici gücü olan kadınlara dair

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.