Şubat ayındaki birinci edisyonun küresel başarısından sonra Vegan Fashion Week (Vegan Moda Haftası) 10-15 Ekim tarihleri arasında Los Angeles’a geri döndü.

Vegan Moda Haftası tarihi önemde bir etkinlik ve dünyanın önde gelen etik moda hareketi olduğu iddiasında: Bu sezonun teması, “Moda Aktivizmdir”, ekolojik sorunları ve iklim krizini çevreleyen sorunları ve ele almamız gereken zorlukları moda, yaratıcılık, etik, ekoloji, bilim, teknoloji ve yasal uygulamalar lensinden bakarak keşfetmeyi amaçladı.

Moda, endüstriyel hayvancılık vd. sorun üreten tarım faaliyetleri ve iklim acil durumu arasındaki ilişkilerin daha net ve direkt bir biçimde gösterildiği çalışmalarda “vegan sürdürülebilir moda” iklim krizine ve atık kirliliğine nihai yanıt olarak savunuldu. Mevcut endüstri ve tüketicilerin gündelik alışkanlıklarına yönelik yıkıcı ve yeniden tasarlamaya yönelik yapıcı eleştiriler aynı zamanda kapsayıcı ve işbirlikçi bir hareket haline de gelen Vegan Moda Haftasının sunduğu seçeneklerde vücut bulmuş oldu.

Bütün bu sanatsal ve yaşamsal faaliyet hayvan sömürüsünün sona ermesine ve insan evriminin kutlanmasına yaratıcı bir övgü olarak nitelendirilmekte.

VFW kuruluşu yetkilileri “VFW, ‘modanın aktivizmle buluştuğu’ yerdir ve biz endüstride etik tüketim ve üretime doğru bir kayma yaratmaya adanmış bir örgütüz. Vegan Moda Haftası ‘tüm moda haftaları varsayılan (default) olarak vegan olana kadar’ devam edecek. Bu denli yenilikçi ve kolayca şekillendirilebilen bir endüstride hayvanlara zulüm/sömürüye yer yok!” diyor.

Emily Deschanel
A look from La Vegan Fashion Week.
Looks from La Vegan Fashion Week.
A look from La Vegan Fashion Week.
A look from La Vegan Fashion Week.
A look from La Vegan Fashion Week.
A look from La Vegan Fashion Week.
A look from La Vegan Fashion Week.
Parker Day
Victoria Summer
Önceki İçerikAnadolu Ajansı’nın TVD Kurucu Başkanı Ebru Arıman ile Hayvan Hakları röportajının tam metni
Sonraki İçerik“Dünya Vegan Günü’nde neler yapabilirsiniz?”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.