Tasarımcılar yeni koleksiyonlarını dünyaya göstermeye hazırlanırken Extinction Rebellion adlı çevre örgütünün üyeleri etkinliğin iptal edilmesi için defilelerin yapılacağı binanın kapısının girişine kendilerini yapıştırdı ve üstlerine sahte kan lekeleri bulunan beyaz giysiler giydi.

Eyleme katılan aktivistlerin bir kısmı da kapının önünde kendilerini yere bırakarak zemini kana buladı. Bu “kanlı” eylemin sembolik mesajı sürdürülebilirlik ilkesine bağlı kalmayan ve böylece iklim krizinin daha da kötü bir hal almasına yol açan moda vb. sektörlerdeki şirketlerin hayvanlara ve insanlara yönelik kan dökücü bir işlevi yerine getirdiği, çevreyi yaşanmaz hale getirip ekolojik dengeyi bozarak doğayı vahşice sömürdüğü ve bunun da aslında insanların ve insan-olmayan hayvanların ölümlerinde direkt bir payı olduğuydu.

20-27 Eylül İklim Grevleri için hazırlıklarını da aynı hassasiyet noktasından sürdüren örgütün amacı tüm üreticilerin toptan bir boykotu veya markaları karalamak değil bu alanda iklim ve çevre bilinci temelinde bir dönüşümü yaratmak ve daha etik olan markaları öne çıkararak diğer markaları da bu tür bir değişime uyum göstermeye zorlayacak bir toplumsal seçilim sürecini ilerletmek olarak belirtilmekte.

Yararlanılan kaynak:
https://www.independent.co.uk/life-style/fashion/extinction-rebellion-london-fashion-week-cancel-a9101146.html
https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/londra-moda-haftasinda-sok-protesto-her-yer-kan-golune-dondu-5331836/

Önceki İçerik‘Ödün vermeyen vegan mesajıyla’ Joaquin Phoenix
Sonraki İçerikCaffè Nero vegan seçeneklerini yeni menüsüyle genişletti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.