Yunusların maruz kaldıkları şiddet/yakalama eylemlerine karşı en etkili kampanyalardan birini yürüten Dolphin Project adlı örgüt verdiği mücadeleye katkı sağlayabilecek olan herkese küresel destek çağrısında bulunuyor.

Yapılan haberlerde balıkçıların yunusları teknelerle koya yönlendirerek yakalayıp sığ sularda bıçakla öldürdüğü de belirtilmekte. Ölüme terk edilen yunusların ölmeden önce yarım saat kadar bir süre acı çektikleri de hayvan hakları örgütlerinden gözlemciler tarafından kınanarak ifade edilmekte.

Yunusların böyle acımasız bir biçimde avlanmasının tek nedeni ise canlı yakalanmaları durumunda akvaryumlara ve öldürülmeleri durumundaysa etleri için restoranlara satılmaları, kısacası insanların maddi kazanç elde etmesi! Yunusların yaşam hakkının ihlal edildiği bu vahşete bir son verilmesi için daha örgütlü çabalar gerektiği ortada.

Bu şekilde Taiji’de yunusların nasıl canlı olarak yakalandıkları/”seçildikleri” Dolphin Project’in resmi olarak yayımladığı videolardan şu link takip edilerek izlenebilir: https://vimeo.com/300353135

Yaklaşık 6 ay sürecek olan av sezonunda 1700’den fazla yunusun avlanacağı tahmin ediliyor, zira 1749’la sınırlı bir kota uygulanmakta.

Yararlanılan kaynaklar:
https://www.dolphinproject.com/;
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/japonyada-tartismali-av-basladi-41319140

Önceki İçerik“Deney Süjeleri” – BAFTA ödüllü yönetmenden hayvan deneylerine karşı yeni film
Sonraki İçerikKöpekler vegan beslenebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.