Nestlé piyasaya sürdüğü yeni vegan kıymasıyla (Garden Gourmet Incredible Mince) veganları ve benzer eğilimleri olan herkesi sevindirdi. Bu gelişmeyle birlikte, bitki-bazlı burger ürünü “Incredible Burger”ın formülünü değiştirdiklerini de açıkladı (elbette %100 bitki-bazlı olma özelliğini koruyarak).

Nestlé’nin basın açıklamasına göre, Incredible Mince çok çeşitli kullanım amaçları için uygun ve kolay şekil verilebilen bir vegan kıyma ürünü ve sığır kıymasıyla kıyaslandığında gerçekçi bir tat ve dokuya sahip. Pancar kökü, havuç ve dolmalık biber gibi bitkilerden çıkarılan parçalardan (doğal bitki özütlerinden), soyadan ve bitkisel yağlardan oluşan mükemmel bir karışım olduğu belirtilmekte.

Nestlé vegan burgeriyle ilgili aldıkları pozitif geri bildirimlerden yararlandıklarına da birkaç ay gibi çok kısa bir süre içerisinde ürün formüllerinde değişikliğe gidebilmiş olmalarından bahsederek vurguda bulundu. Aynı bildiride, bitki-bazlı ürün yelpazesini genişletmeyi sürdüreceklerine ve bu sonbaharda piyasaya yeni nesil vegan ürünler sürmelerinin takdir ve ilgi göreceğinden emin olduklarına da değinildi.

Başta çevreyi koruma anlamında tüketicilerin bıraktıkları çevresel ayak izini azaltma amacına bağlılıkları sebebiyle geliştirdiklerini açıkladıkları vegan kıyma Eylül ayından itibaren İsveç, Almanya, Avusturya ve Norveç’te satılmaya başlanacak.

*kıyma: AB gıda mevzuatı gereği, ürünün Türkiye’de satılması durumunda, hayvansal gıda içermemesi sebebiyle anlam bakımından bir karışıklık ve/veya yanıltmaya sebebiyet vermemesi için, “kıyma” yerine başka bir sözcük kullanılması gerekebilir.

Yazan: Barış Bayram
Yararlanılan kaynaklar:
https://www.livekindly.com/nestle-launched-vegan-beef/
https://www.nestle.com/media/news/nestle-launch-plant-based-mince-new-recipe-burger

Önceki İçerikVegan deri nedir ve neden tercih edilmeli
Sonraki İçerikABD’nin ilk vegan senatörü Cory Booker’ın başkanlık yarışında hayvan deneylerini yasaklama vaadi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.