450 binden fazla Amerikalının görüşlerini belirttiği ve bu ay yayımlanan bir tüketici tercihleri araştırmasında elde edilen veriler bir yıl içerisinde hayvan-bazlı et kullanılan ürünler yerine vegan seçeneklerin tüketilmesi şeklinde bir değişimin tüketicilerin yaklaşık %21’inde yaşanacağını göstermekte.

Araştırmada dikkat çekilen bir husus da söz konusu rakama halihazırda hayvan-bazlı et yemeyen %11’lik kesimin dahil edilmediği.

Tüm verilerin toplamında ifade edildiğinde ise, alışveriş yapan Amerikalıların %80’inin bütünüyle veya kısmen et tüketim alışkanlıkları anlamında vegan alternatiflere yöneleceği ifade ediliyor.

Aynı çalışmada, vegan alternatifleri denemiş olanların %62’sinin çok memnun (very/extremely satisfied) kaldıklarını ve %83’ünün başkalarına tavsiye edeceklerini belirtmiş olmaları da bir diğer önemli nokta olarak değerlendirilmekte.

Araştırmayı gerçekleştiren market araştırmaları şirketi Numerator’s InfoScout OmniPanel geçen yıla kıyasla hayvan-bazlı olanlar yerine bitki-bazlı süt ürünleri alternatifleri tüketiminin %47 oranında artış gösterdiğini de belirledi.

* hayvan bedeni (TVD notu)

Önceki İçerikVeganlık Avrupa’da Yükselişte
Sonraki İçerikVegan deri nedir ve neden tercih edilmeli

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.