Belçika’nın Brüksel şehrindeki trafik lambaları vatandaşları hayvan ve hayvansal içerikli gıdalardan vazgeçerek vegan olmayı nasihat ediyor. Şehir genelinde onlarca trafik lambasında yeşil lamba yandığında “vegan ol” anlamına gelen “go vegan” mesajı, kırmızı lambada ise “eti durdur” anlamına gelen “stop meat” mesaji görünüyor.
Veganlığı destekleyen mesajların nasıl ortaya çıktığı bilinmese de bazı vatandaşlar aktivistlerin sorumlu olduğunu düşünüyorlar. Ama haftalardır devam ediyor olması ve başka lambalardaki “OTOBÜS” uyarısıyla benzerlikleri dolayısıyla anlaşmalı olarak yapılmış olabileceğini düşünenler de mevcut.
Belçika’nın hayvan tüketimine karşı mücadelesi ise yeni bir gelişme değil. 2015 yılının Ekim ayında Dünya Sağlık Örgütü’nün işlenmiş eti kanserojen ilan etmesinden sonra Belçika’da 2017 yılında yayınlanan beslenme piramidinde işlenmiş et abur cuburla eşdeğer tutulmuş ve vatandaşlara bu tür gıdalardan mümkün oldukça az tüketmeleri önerilmişti.
Buna karşılık meyve, sebze, tofu ve su piramidin en üstünde yer alarak vatandaşlara bu tür gıdaların en çok tercih edilmesi önerildi.
Önceki İçerikVeganlık Birleşik Krallık’ta da Yükselişte
Sonraki İçerik“Dünyanın en üzgün fili” aramızdan ayrıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.