Florida’da bir hastane, Tip-2 diyabet, kalp krizi ve imflamatuvar hastalıkları geçiren hastalarının daha hızlı iyileşmesi için hastane menüsüne vegan opsiyon ekledi.

 

Florida’da bulunan The Good Samatarian Hastanesi, taze sebze ve meyvelerden yapılan özel vegan yiyecekler sayesinde hastalarını daha çabuk iyileştirmeyi amaçlıyor.

 

Hastanede vegan yemeklerin çıkmasında öncü olan Dr. David Dodson; “Vegan beslenme, araştırmaların gösterdiği üzere kalp krizini, Tip-2 diyabeti ve inflamatuvar hastalıkları riskini düşürdüğünü gösteriyor. Bir gün kalp krizi geçiren hastama hamburger verildiğini gördüm ve burada bir yanlışlık olduğunu söyledim. Bence bütün hastaneler er ya da geç vegan yemek çıkartmaya başlayacak ve bunun öncüsü olmak sevindirici” dedi.

 

Hastanenin yöneticisi Tara McCoy ise “Toplumumuzun beslenme ihtiyaçlarına saygı duyuyoruz ve vegan hastalarımıza özel bir menü sunabilmekten mutluluk duyuyoruz” diye belirtti.

 

Önceki İçerikOrangutanların Yaşam Alanlarından 25 Bin Hektar Yok Edildi
Sonraki İçerikBelçika Helal ve Koşer Kesimi Yasakladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.