Son araştırma, Antarktika’daki buzulların erimesinin, 2007 yılından beri üç kat arttığını belirledi.

 

Antarktika’daki buzulların erime hızının artmasına sebep elbette insanoğlu. Geçen ay New York Times’ta çıkan makalede “Buzulların erimesi ve suların sıcaklığının artması birincil derecede insanoğlunun sera gazı salımının sebebi” diye belirtildi. Ayrıca, National Geographic de, yıllardır “Okyanusların sıcaklığının normale dönmesi için tek çare insanlığın sera gazı salımını azaltmasından geçiyor” diyerek bu konuda yapılması gerekeni dile getiriyor.

 

Uzmanlar, küresel ısınmanın hızla artmasının sonucu olarak, önümüzdeki 80 yıl içerisinde su yüksekliğinin 15 santimetre artmasını öngörüyor. Su seviyesinin yükselmesi, deniz ve kara habitatlarını tehdit altında bırakıyor.

 

Günümüzde sera gazı salımının %65’inin hayvancılıktan geldiği yıllardır kanıtlarla ortada olan bir şey. Gezegeni ve yaşamı kurtarmanın tek yolu da, hayvancılığı – et ve süt ürünlerini tüketmemek- bitirmekten geçiyor. Oxford Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Besin ve Hayvancılık Departmanı gibi büyük organizasyonlar da et tüketiminin azaltılmasını ve hatta tamamen kesilmesini öneriyor.

Önceki İçerikIBM Bangkok’taki Filli Polo Turnuvasında Sponsorluktan Çekildi
Sonraki İçerikÖğrenciler Vegan Koyun Yünü Alternatifi Üretti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.