Bucheon şehir mahkemesi, yerel bir köpek eti üreticisinin davasında, köpeklerin eti için kesilmesinin, “et tüketimi” için dahi olsa, yasadışı olduğuna kanaat getirerek, üreticiyi suçlu buldu.

 

Köpek eti tüketiminin normal olduğu bir ülke ve “gelenekte”, bir mahkemenin böylesine karar almasından sonra, avukatlar ve uluslararası örgütler kolları sıvayarak Güney Kore’de köpek etinin yasaklanması için mahkeme kararının “örnek teşkil etmesi” sebebi ile çalışmalara başladı.

 

Care isimli hayvan aktivisti grubun “bir sebep olmadan hayvanları öldürme” olarak mahkemeye taşıdığı dava sonucunda mahkeme köpeklerin eti için katledilmesinin “yeterli bir sebep” olmadığına kanaat getirip 2,700 dolarlık para cezasına çarptırdı.

 

Care’in avukatı Kim Kyung-eun yaptığı açıklamada; “Bu köpekleri, köpek eti için öldürmenin yasadışı olduğunun gösterilmesi açısından mahkemenin verdiği karar oldukça önemli. Bu verilen karar, köpek eti tüketiminin tamamen ortadan kalkmasını sağlayacak.” dedi.

 

Güney Kore’de tahmini olarak 17,000 köpek çiftliği olduğu tahmin ediliyor.

Önceki İçerikVegan Diyetisyen Melis YILMAZ TVD Beslenme Danışmanı Oldu!
Sonraki İçerikNew York’ta 52 Süt Çiftliği Talep Azlığından Sözleşmelerini Kaybetti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.