Birleşmiş Milletler’den sızan yeni raporda, ülkelerin acilen küresel ısınma ile savaşmada et tüketiminin azaltılması gerektiğini söylüyor.

 

Reuters’in ulaştığı rapor taslağında, küresel ısınmanın hızla 1.5 santigrad dereceye yaklaştığı vurgulanırken, bu sayının Paris Anlaşması gereğince 2040 yılında öngörülen artışa denk geldiği ortaya çıktı. Raporda, eğer ülkeler gerçek ve ciddi önlemler almış olsaydı, ısınmanın bu tehlikeli sayıya ulaşmayacağı belirtildi.

 

İklim bilimcisi Bill Hare raporu yorumlayarak, 1.5 ve 2 derece arasındaki farkın oldukça tehlikeli olduğunu, ve bu farkında doğal hayat ve insan vücuduna çok ciddi zararları olacağını, 2 derecelik ısı artışında tropikal mercan resiflerinin hayatta kalma şansının olmadığını, 1.5 derecelik artışta ise  çok az bir kısmının yaşamaya devam edebileceğini söyledi.

 

Bill Hare, ülkelerin et tüketimini azaltarak ve tamamen tüketimi ortadna kaldırarak, dünyadaki en büyük karbon gazı salımını yok edebileceğini söyledi. Oxford Üniversitesi’nde yapılan son araştırma da, hayvansal ürünlerin tüketiminin azaltılması durumunda karbon salımının %73 oranında azalacağını ortaya koymuştu.

 

Önceki İçerikMontreal’de Atlı Faytonlar Yasaklandı!
Sonraki İçerikGüney Kore Şehir Mahkemesi Köpek Eti Kesimini Yasadışı Buldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.