CNN’de yayınlanan makalede yosunların geleceğin yiyeceği olduğu belirtildi. Yosunlar protein bakımından çok zengin, üretimi için “temiz” su gerektirmiyor ve atmosfere oksijen salıyorlar.

 

Dünyanın temiz suyunun yaklaşıkl %70’i canlı hayvancılık için kullanılıyor. Yosunlar ise temiz su gerekmeksizin, neredeyse her yerde -çöllerden, okyanuslara, akvaryumlardan göletlere kadar- yetiştirilebiliyor. Bu özellikleri besin üretimi açısından düşünüldüğünde yosunları süper besin haline getiriyor dünyamız için.

 

Yosunların kütlesi %40 oranında protein içeriyor ve üretimi için karasal alan kullanımına oranladığımızda soya fasülyesinden yedi kat daha fazla protein elde edebiliyoruz. Aynı zamanda, dünyadaki oksijenin %50’si yosunların atmosfere saldığı oksijenden elde ediliyor. Canlı hayvancılık, hayvanları katledip atmosfere sera gazı salarken, besin olarak yosun yetiştirmek ise tam tersini yaparak oksijen salıyor.

Önceki İçerikGoogle Salata Emojisini Değiştirdi
Sonraki İçerikRöportaj: Nevşin Mengü ile Veganizm ve Güç Sporları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.