İsveçli mobilya devi IKEA, bistro menülerine vegan dondurma ekleyeceğinin müjdesini verdi.

 

IKEA, 2019 yazına kadar vegan dondurmalarının menülerinde yer alacağını duyururken, çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

 

Instagram üzerinden paylaştıkları görselde IKEA, “%100 bitkisel, %100 lezzetli” diye not düştü. Markanın şefleri, değişik formüller dediklerini ve bistro menülerine 2019 yazına kadar tamamen bitkisel vegan dondurmayı ekleyeceklerini söyledi.

 

IKEA, bazı Avrupa ülkelerinde vegan opsiyonlu yiyecekler sunmaya zaten başlamıştı. Dünya genelinde 660 milyon insan yıl içerisinde IKEA’nın yemeklerini tüketiyor. Geçtiğimiz günlerde de vegan sosisli sandviç bazı Avrupa ülkelerindeki IKEA’lardaki menülerde satılmaya başlamıştı.

 

IKEA genel müdürü Michael La, “Yılda 660 milyon insanın IKEA yemeklerini tüketmelerinden yola çıkarak insanların hem güzel yemekler yerken hem de gezegenimiz için iyi bir şey yapmaları fırsatını kaçırmak istemedik ve bunun sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum. Vegan sosisli sandviçlerin menüye eklenmesi ise müşterilerimizin  makul fiyatlı ve sürdürülebilir bitkisel yiyeceklere erişim şansı veriyoruz” dedi.

Önceki İçerikNestlé Yeni Vegan Ürünler Çıkartmaya Hazırlanıyor
Sonraki İçerikCNN: “Yosunlar Geleceğin Vegan Proteini”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.