Google salata emojisinin içerisindeki yumurta görselini çıkartarak veganlara özel bir emoji yaptı.

 

Google’ın salata emojisindeki yumurtayı çıkartması estetik bir değişim değil. Vegan bir kullanıcı tarafından salata emojisinde yumurta bulunmasının yanlış olduğu belirtmesinden sonra, Google bu konuda çalışmalara başladı ve nihayet vegan-dostu bir emoji değişimi yaşandı. Zira emojinin Unicode’unda “marul, domates ve salatalık gibi salata malzemelerinin bulunduğu bir kase sağlıklı salata” yazıyordu.

Bu değişim, vegan çevreler tarafından sevgiyle karşılandı. Şu anda güncel Android telefonlara daha gelmeyen ama yakın zamanda son kullanıcıya sunulacak olan Android P sürümü işletim sisteminin Beta 2 sürümünde test kullanıcılarına sunulacak.

 

Google Emoji kullanıcı deneyimi (UX) müdürü  Jennifer Daniel, kişisel Twitter adresinden yenilenmiş “vegan” salata emojisini görücüye çıkarttı.

 

 

 

Attığı tweet’te Daniel, Google’ın kullanıcı önerilerini dikkate almasın kanıtı olarak yumurtasız salata emojisini kanıt olarak gösterdiğini belirtti.

 

Her ne kadar vegan çevrelerden çok fazla olumlu geri dönüş almış olsa da Google, şu anda anti-vegan kampanyaların odağı durumuna geldi. Bunların başında İngiliz Yumurta Endüstrisi Konseyi geliyor. Konsey sözcüsü, Google çalışanlarının sapıttığını, yumurta ve hayvansal ürün tüketmek istemeyen veganları anladıklarını fakat halen yumurta gibi “besleyici” bir gıdayı tüketen çok kişi olduğunu ve buna rağmen yumurta yiyenleri gücendirecek bir hareket yapmalarını anlayamadıklarını belirtti.

 

Önceki İçerikNestlé Yeni Vegan Ürünler Çıkartmaya Hazırlanıyor
Sonraki İçerikCNN: “Yosunlar Geleceğin Vegan Proteini”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.