Avrupa Komisyonu pipet, kulak temizleme çubuğu, içecek karıştırıcısı gibi tek kullanımlık plastikleri Avrupa genelinde yasaklamaya hazırlanıyor.

 

Komisyon ayrıca balıkçılık malzemelerini yasaklamaya da odaklanacak. Balıkçılık malzemeleri, denizlerdeki kirliliğin %70’inden sorumlu olarak en çok kullanılan tek kullanımlık plastik malzemeler listesinde ilk onda.

 

Avrupa Komisyonu başkanı Frans Timmermans, “Plastik atıklar tartışmasız büyük bir konu ve Avrupalıların bu konuda beraber hareket etmesi gerekiyor, çünkü plastik atıklar havamıza, suyumuza, yemeğimize ve okyanuslarımıza karışıyor” diyerek bir açıklama yaptı.

 

Plastik atıklar şu anda denizlerdeki kirliliğin %85’inden sorumlu. Plastik poşetlere getirilen ek vergi ile kullanımı azalan plastik poşetlerden sonra Avrupa Birliği’nin alacağı bu karar çevresel kirlenmelerin getirdiği sorunlara çok büyük bir çözüm olacak.

Önceki İçerikAraştırma: Memelilerin ’ı Çiftlik Hayvanı
Sonraki İçerikÇin’de Çevre ve Sağlık Kaygısı Nedeni İle Et Tüketimi Düşüyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.