Avrupa Parlamentosu, dünya genelinde kozmetik ürünleri için yapılan hayvan deneylerine karşı öncü destek olmak için oylama yaptı.

 

Oylama, parlamentoya sunulan bir imza dilekçesi sonucunda gerçekleşti. Dilekçe, The Body Shop firması ve Cruelty Free International organizasyonu öncülüğünde hayata geçirildi. İmza dilekçesi, ünlü isimler tarafından da imzalandı.

 

Avrupa Birliği, hayvanlar üzerinde denenmiş kozmetik ürünlerin satışının yasaklanmasını beş sene önce yapılan oylamada yürürlüğe geçirmişti. Bu dilekçenin amacı ise, AB’nin açtığı yolda, AB’nin öncülüğünde bu hareketi global bir düzeye getirmek.

 

The Body Shop’ın kampanya müdürü Jessie Macneil-Brown yaptığı açıklamada; “AB, hayvan deneyleri ve hayvan zulmü olmadan da sağlıklı ve insana yararlı kozmetik ürünlerinin de olabileceğini gösterdi ve bugünkü oylama da bize bunu dünya geneline yayma için çok büyük bir adım.” diye belirtti.

Önceki İçerikAvustralya İşçi Partisi Canlı Koyun İhracatını Yasaklayacağını Söyledi
Sonraki İçerikAvustralya’da 2017 yılında 200 Milyon Dolardan Fazla Bitkisel Süt Satıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.